Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Birtokvédelem? Ha a szomszéd...

Birtokvédelem? Ha a szomszéd birtokvedelmet inditu ellem. Engem is meghallgatnak? Vagy bemondasra megy? Es rogton elmarasztalnak az általa vélt panaszok miatt

Figyelt kérdés
Birtokvédelem

okt. 15. 11:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen. És kifejtheted véleményedet. A kölcsönös meghallgatások eredményeképpen döntenek.
okt. 15. 11:13
 2/8 A kérdező kommentje:

És mi alapján döntenek? Mert egyelőre biuonyitani nem tudta. Rendőr nem lett hivva egyszer. (Pesig már én kertem, ha ugy erzi, hogy hamgos vahyok, akkor hivjon rendort nyugodtan

okt. 15. 11:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Annyira nevetséges, hogy felnőtt emberek nem tudnak egymást mellett élni, hanem rendőrt kell hívogatni.

Tényleg ezen a szinten vagytok? Hogy nyugodtan hívjon rád rendőrt? Bár mondjuk…Ezt az írást elnézve..

okt. 15. 21:11
 4/8 A kérdező kommentje:

Igen! Hivjon rendőrt, aztán majd jól kirohogi!

Milyen írás? A melleutes? Telefonrol potyogok!

Igen, szerintem is az, hogy egy felnőtt ember NEM TUD MELLETTEM!!!! élni, mikor nem bulizok, nem csinálok haveri osszejoveteleket a lakasban. Csupán, járkálok, meetingelek (nappal) mert otthonról dolgozom) ÉLEK!

És igen, ne zaklasson, hivjon rendőrt, majd az pofán röhögi, amiért hisztizik, mert járkálok!

okt. 15. 21:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Be kell nyújtania valamit, amivel bizonyítani lehet, hogy zavarod az életét az ő magánterületén. Egy példány neked jár a bizonyítékokból is, hogy tudd, mi ellen kell védekezned.

Ha nincs ilyenje, akkor valószínűleg el se veszik tőle a beadványt, lebeszélik róla. Vagy ha mégis beadja, akkor elutasítják, és az ő költsége volt.

Ha ügy lesz belőle, téged minimum meghallgatnak, valószínűleg a helyszínen. A zavarás kezdete után 1 évig lehet birtokvédelmet kérni, utána már csak polgári pert lehet kezdeményezni a zavarás miatt.

okt. 16. 10:28
 6/8 A kérdező kommentje:

5

De gondolom, a polgári pernél is bizonyitani kell, nem?

okt. 16. 10:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát nyilván. Azért per a per, hogy a bíró mérlegeli a fennálló helyzetet. És ezt csak a benyújtott bizonyítékok alapján tudja megtenni, nem fog a szomszédhoz költözni egy hónapra, hogy saját tapasztalatot gyűjtsön.
okt. 16. 12:48
 8/8 anonim ***** válasza:
A döntéshez meghallgatják mindkét felet. Hogy ki mennyire tudja összeszedetten előadni a mondanivalóját, a dologtól független. A bíró (hatóság) nem tud más alapján dönteni, csak amit hallott. Ha biztos vagy abban, hogy jobban tudod előadni, hagyd a bíróságra (hatóságra). Ha ne, hívj ügyvédet vagy beszéld le. Nem tudni, miért ez a célja. Ő nem mesélte el.
okt. 16. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!