Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan vállal felelősséget a...

Hogyan vállal felelősséget a betéti társaság kültagja a kényszertörlés esetén?

Figyelt kérdés

Két jogi szakértőt is megkérdeztem és egymásnak ellentmondóan nyilatkoztak.

Az egyik jogi szakértő azt mondta hogy egyetemlegesen felelősek vagyunk a társaság tartozásaiért. Én a vagyoni betétem erejéig (900ezer Ft). Kényszer törlés esetén nekem akkor is ki kell fizetnem a társaság adósságait ezen összeg határáig, ha vagyoni hozzájárulásomat teljesítettem a társaság megalapításakor.

A másik szakértő azt mondta: "Ha kültag vagy, akkor általában csak a társaság rendelkezésére bocsátott betéted (jelen esetben 900 000 Ft) mértékéig felelsz a társaság tartozásaiért. Ez azt jelenti, hogy ha már teljesítetted a betéti kötelezettségedet, akkor a kényszertörlési eljárás során további fizetési kötelezettséged nem lesz."

okt. 15. 08:05
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem ismertek a részletek, nehéz így válaszolni. De pl. ha valamiért nem maradt vezető tisztségviselője a társaságnak, akkor a kültag kijelölés vagy választás hiányában is vezető tisztségviselővé válhat, és ettől kezdve a beltag felelősségi szabályai vonatkoznak rá.
okt. 15. 08:52
 2/2 A kérdező kommentje:
Két tagja van a társaságnak. A beltag külföldi, felszívódott. Én, mint kültag nem foglalkoztam a céggel egy percet sem
okt. 15. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!