Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Élelmiszert rendeltem az...

Élelmiszert rendeltem az interneten. Van elállási jogom?

Figyelt kérdés
A termék mennyisége kevesebb lett, mint amit rendeltem. Így fel se bontottam. Első körben próbálok megegyezni a szállítóval, de ha nem sikerül akkor viszont el szeretnék állni és soha többet nem rendelni egy olyan cégtől, amely nem képes/nem akarja megfelelően teljesíteni az ügyfelek rendelését.

okt. 10. 17:12
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem mondom, hogy visszaélés történt, lehet tévedés is. Bizonyítani meg utólag nyilván nem tudok semmit, én mondok A-t, ők meg lehet mondanak B-t. Egy ilyen esetnél mégis hogyan gondolod a bizonyítás kivitelezését? 1-2 ezer forintos tétel van az asztalon, ilyenkor nem lehet/ nagyon nehéz bármit is bizonyítani. De itt nem elsősorban rólam van szó, hanem a kiszolgáltatott fogyasztókról.
okt. 10. 21:34
 12/15 anonim ***** válasza:
70%
És még mindig nem tudjuk mégis mi a fenét vettél és honnan - innentől kezdve ez csak fillérszabás, semmi egyéb.
okt. 10. 21:52
 13/15 anonim ***** válasza:

Gyári csomagolásban van? Vagy rongálás nélkül felbonthatatlan eladói csomagolásban?

Mert ez esetben, bár elállási jogod nincs, de hibás teljesítés miatt akár perelheted is őket. Ebbe remélhetőleg ők se akarnak belekeveredni.

Ha nem reagálnak, vagy nem ismerik el a hibájukat, akkor meg a területileg illetékes Békéltető Testületet keresd meg pl. e-mailben, hogy hogyan tovább. Igaz ugyan, hogy a döntésüknek nincs kötelező érvényű hatálya az eladóra nézve, de általában az eladók elfogadják a döntést, mivel az már megalapozza egy esetleges polgári per esetén a te nyerésedet, és akkor nekik nem csak az áru árát kell kifizetni, hanem az eljárás is pénzükbe kerül.

Nyilván a pereskedésig nem fogsz elmenni egy élelmiszer miatt, de valószínűleg nem is kell.

Először is, legyen sok fotód a bontatlan csomagolásról, meg a mérlegen lévő termékről, küldd el ezeket az eladónak, megírva, hogy nem szeretnél a Békéltető Testülethez fordulni a hibás teljesítés miatt. És reménykedj, hogy az eladó magától is igazat ad neked. A kulcsszó a hibás teljesítés.

[link]

okt. 11. 10:55
 14/15 A kérdező kommentje:

#12 Nem tudok egyetérteni, mert ugyan tényleg max. 2 ezer forintról van szó, azonban ha rendel valaki x mennyiséget, akkor ne y, azaz kevesebb mennyiséget kapjon már a pénzéért.

#13 Köszönöm. Gyári a csomagolás, de ettől függetlenül nem tudom bebizonyítani, hogy két darab 15 dkg sonkát kaptam 3 darab 15 dkg sonka helyett (most csak mondtam egy példát).

Kapcsolatba léptem velük, ha elismerik a hibát, akkor örülök, ha meg nem, akkor keresek egy másik szállítót.

okt. 11. 20:33
 15/15 anonim ***** válasza:

Ja, a kérdés magyarázatából (hogy fel se bontottad) úgy értettem, hogy egy zacskóban mondjuk 1 kg cukor helyett csak 80 deka volt.

Ebben az esetben viszont tényleg semmi nincs a kezedben. Max. ha a küldött pakk felbontását és átnézését végigvideózod, az érne valamit.

Komolyabb cégek azért nem szoktak ezen lovagolni, inkább visszatérítik a különbözetet.

okt. 12. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!