Utólag behajthatnak rajtam adókat?
Nagyon hasonlóan jártam pont mostanában!
Adótartozás esetén nem hajthatják be, mert nem terhelték az ingatlanra, a tartozó személy pedig nem te vagy. Az adótartozás teljesen más, mint a polgári.
A polgárit behajthatják, de csak az örökség mértékéig. A saját vagyonoddal nem felelsz.
Az én esetemben a tartozás a többszöröse volt az örökölt vagyonnak, és kaptam fizetési felszólítást. Felhívtam őket telefonon, és közöltem hogy nem fogom kifizetni a teljes tartotzást, mert csak az örökség mértékéig vagyok köteles. Ezzel egyet értett az ügyintéző, pár pillanat múlva már mondta is az örökölt összeget, és hogy két részletben fizethetem ki. A tartozás fennmaradó részét nem követelik, amire küldtek egy teljesen korrekt szerződést amit nekem csak tanúztatni és aláírni kellett, majd az egyik példányt visszaküldeni. A részükről már érvényesítve volt.
Kifizettem, és MA kaptam meg a nyilatkozatukat, hogy továbbá semmiféle követelést nem támasztanak velem szemben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!