Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet problémám abból ha...

Lehet problémám abból ha külföldi online kaszinóban játszok, de adózok utána?

Figyelt kérdés

Konkrétan az unibet-ről lenne szó.

A NAV oldalán ezt találtam erről: [link]

Így fogalmaz:

"Az illegális sportfogadás nyereménye

A tiltott online sportfogadásból származó nyeremény után a nyertes magánszemélynek adót kell fizetnie."

Nem áll szándékomban adót csalni, tiszta sor, hogy befizetem utána az adót. De egyrészt itt csak a sportfogadásról írnak. Ugyanez vonatkozik az online kaszinójátékokra is? (Rulett, Blackjack, stb.)

Illetve az "illegális" és a "tiltott" szavakon akadt meg a szemem.

Bajba kerülhetek annak ellenére, hogy befizetem utána az adót?

Ha ""tiltott" és "illegális" akkor miért fogadja el a nav az adót?

Tudom, hogy voltak már hasonló kérdések de tudom, hogy azóta már változott a törvény. Köszönöm előre is!

szept. 21. 11:54
 1/10 anonim ***** válasza:
67%

Nehogy befizesd. Az csak problémát okozna. Lehet, pont akkor szállnának rád, megbüntenének, hisz illegális már a játék is. Amúgy a veszteséged után sem kapsz, miért adóznál a nyereményből. Ha jövőre vesztesz, akkor mi van... sok ember adót csal valamilyen módon szinte.

A Fidesz meg az MSZP ne lopjon inkább.

szept. 21. 12:14
 2/10 Justinianus ***** válasza:
100%

"Ha ""tiltott" és "illegális" akkor miért fogadja el a nav az adót?"

Ennyi erővel akkor a fekete munka sem lenne illegális.

Nyilván az adózás rendjéről szóló törvény úgy szól, hogy az adókötelezettséget nem befolyásolja az, hogy a tevékenység törvényi rendelkezésbe ütközik, vagy sérti a jó erkölcsöt.

Tehát aki eladja a szüzességét 10 millió forintért, annak is le kell perkálni a 1,5 millió forint szja-t.

Az online fogadás akkor legális, ha az üzemeltetője rendelkezik a magyar hatóságának engedélyével, ilyenkor kifizetés előtt levonják az adót/járulékot. Ez itt azonban tiltott/illegális, mivel ilyen engedéllyel nem rendelkezik az oldal.

A tiltott szerencsejátékban fogadást kötni nem bűncselekmény (míg pl. a tiltott állatviadalra fogadást kötni igen).

szept. 21. 20:02
 3/10 anonim ***** válasza:

Amúgy kriptokaszinoba játsz ezt mondják a nagyok. Kriptoba utalod ki a pénzt.

Ugyan ha átváltod forintba és bankszámálra jön az átváltott kriptód akkor is kell adózni, de kevesebb az adó. :). (Lehet már nem, nem néztem most utána, de 1 éve még az volt). Szívesen.

szept. 22. 00:12
 4/10 anonim ***** válasza:

De amúgy ha nem milliós összegéről van szó akkor kutyát nem erdekli.

Viszont: Unibet és társain nem tudsz már játszani magyar bankszámlával. Mert a be és kifizetést maga a Bank tiltja. Erről jött törvény egy fél éve kb.

szept. 22. 00:14
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A befizetés sikerült, nem tiltotta a bank.

Az SZTFH honlapján ezeket a tiltott fizetési számlákat találtam:

[link]

lottoland.eu bet365.com és Miklós Krisztián. :D

szept. 22. 08:46
 6/10 anonim ***** válasza:

Rossz helyen nézed nem csak ennyi van. Amikor kihozták az új törvényt, hogy tiltanak mindent ami nem Magyarországon bejegyzett akkor volt egy hosszú több ezres lista.

Azért tudsz befizetni kártyával, mert nem Unibetre fizetsz. Kirpto kaszinók is tiltva vannak mint a fairspin, wazamba stb.. Annyi, hogy amikor ide befizetsz akkor nem a fairspinhez fizetsz, hanem valami teljesen más helyre megy a kártyás befizetés, mintha valami internetes játékba fizetnél be prémiumra vagy valami szolgátatsára, ezért tudsz kártyával befizetni. Viszont kiutalni már nem tudsz.

szept. 22. 09:22
 7/10 A kérdező kommentje:

6: Jogos amit mondasz.

Ha nyitok egy külföldi bankszámlát majd onnan átutalom magamnak és leadózok belőle abba bele tudnak kötni?

szept. 22. 09:48
 8/10 anonim ***** válasza:
#7 Nem feltétlen fog működni EU-n belül. Nekem például Revolut se engedte. :).
szept. 22. 11:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Kripto kaszik a legjobb megoldás, ha kaszizni akarsz, de amúgy már vegas.hu-n is van rengeteg jó slot. Pragmatic, hawksaw, nolimit. Ott vannak már ezek is, most hogy máshol nem lehet "legálba" játszani. Az meg adómentes. Én ott szoktam játszani, mert pragmatic és hacksawn kívül úgyse játszok más slottal
szept. 22. 11:18
 10/10 A kérdező kommentje:
9: Engem igazából az élő közvetítéses rulett érdekel, abban jó vagyok. Eddig nem tudtam, hogy a vegas.hu engedélyezett. Azt hittem, hogy valami kamu oldal. Most, hogy tudom és látom, hogy náluk is elérhető a Lightning Roulette, már csak az a kérdés, hogy hogyan tudnám legálisan átvinni a nyereményemet az Unibet-től.
szept. 22. 12:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!