Névváltoztatás fellebbezés/visszavonás?
Névváltoztatási kérelmet nyújtottam be, évek óta terveztem. Tűkön ülve vártam az eredményt, ami a várakozás után meg is érkezett: sikerült.
Azonban: attól tartok, hibát követtem el. Ez az egész procedúra ráébresztett, hogy mégsem volt olyan szörnyű az eredeti nevem, mint ahogy hittem. Úgy érzem, hogy felesleges kört futottam.
Imádtam ezt a nevet gondolatban, de már most attól rettegek, hogy az egyszerű, magyar valóságban hogyan és hány alkalommal cs*szik majd el a kiejtését véletlenül vagy szándékosan.
Új okmányaim nincsenek még, ezeket majd a jövő héten csináltatom meg.
Van bármilyen mód arra vonatkozóan, hogy úgymond, visszavonhassam ezt, és az eredeti nevemet viselhessem?
Úgy tudom, hogy 5 év után lehet újra kérvényezni. De van más opció ezen kívül?
Elhamarkodottan döntöttél, vállald a következményeit...
Nem véletlenül kell megindokolni, és megfontoltan átgondolni egy névváltoztatást, mert megbélyegtj az életed. A neved a Te részed. Eszerint ismernek, azonosítanak az emberek...
Azzal, hogy rájöttél a kérelem benyújtása után, hogy nem kellett volna, tükrözi meggondolatlan döntéshozatalodat.
Ha elfogadták, és az anyakönyvvezető megváltoztatta hivatalosan a nevedet, nincs visszaút...
Ettől függetlenül nem hivatalos helyeken úgy mutatkozol be, ahogy akarsz, Facebookon úgy maradsz jelen, ahogy akarsz, barátaiddal, szeretteiddel úgy hívatod magad, ahogy szeretnéd, hivatalosan meg majd 5 év múlva visszatérhetsz a régi kerékvágásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!