Gyerektartás emelését kérte a párom exe. Fognak neki emelni?
2 közös gyermekük van, nekünk 3. A párom sajnos betegség miatt csak 4 órában tud dolgozni, ha tud egyáltalán. A 2 gyerekkel nem tartja a kapcsolatot, de havi 2*30000Ft gyerektartast fizet nekik, mi egy házban élünk, de külön háztartasban és a mieink után 3*30000-et fizet. A havi max bevetele 280000 körül van.
Ha az exe emelést kér, akkor miket fognak vizsgálni?
Köszönöm a normális hangnemű válaszokat!
Nem értem, miért kell azonnal ítélkezni és támadni! A válaszhoz igazából tökéletesen felesleges az előzmenyek ismerete, de tessék!
Azért nem tartja velük a kapcsolatot, mert a gyerekek nem tudják, hogy más az apjuk, mint akit eddig annak hittek, sőt az az apjuk is csak a válás óta tudja, hogy nem csak a saját gyerekeit nevelte, a párom meg talán egy éve ha a képbe került mint apajelölt. Apasági teszt szerint az ő gyerekei, most lesznek 10 évesek. A mostani összeget nekik is közös megállapodás alapján fizeti.
A nevelőapjuk tartja velük a kapcsolatot, vesz nekik cuccokat, fizeti a különórákat, mint a vér szerintieknek, de az exe kezébe utánuk egy fillért sem hajlandó adni.
Mi a párommal már régen, az ő megismerkedésük előtt külön váltunk, de mióta ilyen rossz az állapota visszaköltözött, sclerosis multiplex-el diagnosztizálták pár éve. Nem haraggal váltunk el, nem volt bírósági ügy sem, mindent meg tudtunk beszélni és utána is baráti maradt a kapcsolatunk, azt viszont nem szeretném, ha anyuka az én gyerekeim pénzét vinné, mert mondjuk az én jövedelmemet is beszámítják vagy azt, hogy nem kell fizetnie a lakhatásért stb.
Szerencsére soha fel se merült, hogy perre kelljen vinnünk a különválást vagy a gyerekek ügyét így nem is nagyon foglalkoztam a témával eddig.
Ha jól értem, akkor csak és kizárólag az apa jövedelme számít, a gyerekeké (diákmunka) és az enyém nem, valamint az sem probléma, hogy nem fizet albérleti díjat, rezsit és hasonlókat sem.
"Azért nem tartja velük a kapcsolatot, mert a gyerekek nem tudják, hogy más az apjuk, mint akit eddig annak hittek, sőt az az apjuk is csak a válás óta tudja, hogy nem csak a saját gyerekeit nevelte, a párom meg talán egy éve ha a képbe került mint apajelölt. Apasági teszt szerint az ő gyerekei, most lesznek 10 évesek."
Ezt csak en nem ertem????
Még nem nagykorúak.
Azt, hogy volt-e megcsalás nem állíthatom, de abból ítelve, hogy a volt férj kiakadt, gondolom igen. A párom és a hölgy egy csapatépítővel egybekötött 3 napos céges ivászaton jöttek össze, azon túl nem volt kapcsolatuk.
A válásuk során mindegyik gyereknél kért a férj apaságit és a lányoknál kiderült, hogy nem tőle vannak. Ez kb 4 éve volt, de a páromat csak 2022-ben keresték meg ezzel kapcsolatban. Először csak rossz viccnek tűnt, de az apasági igazolta. A gyerektartás összege közös megállapodás volt, csak jóvá lett hagyva tavaly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!