Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hétfőtől péntekig tartó...

Hétfőtől péntekig tartó munkarendben minden a hónapban lévő szombatot (ami pihenőnap) elrendelhetnek túlórának?

Figyelt kérdés
Törvényes-e az érdekelne. Mert valakitől hallottam, hogy csak 2 szombatot lehet elrendeli.
szept. 9. 09:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Óraszám van meghatározva, amíg azt el nem érik törvényes. A szombat senkit sem érdekel, vasárnapra jár +50% bér, ünnepnapra pedig +100%.
szept. 9. 09:18
 2/9 anonim ***** válasza:
59%
A munka törvénykönyvében csak az óraszám van meghatározva. 250 óra rendkívüli munkaidőt rendelhetnek el kötelezően, és ezen felül még 150-et lehet önként vállalni. Annyi van kikötve, hogy munkaszüneti napokon (ünnepnapok) csak annak rendelhető el túlóra, aki rendes munkaidőben is foglalkoztatható lenne ilyen napokon (tehát pl. egy orvost be lehet hívni, de egy kasszást nem). Ez alól kivétel ha "a rendkívüli munkaidő elrendelése baleset, elemi csapás, súlyos kár, az egészséget vagy a környezetet fenyegető közvetlen és súlyos veszély megelőzése, elhárítása érdekében" történik.
szept. 9. 11:32
 3/9 Justinianus ***** válasza:
100%

Az általános munkarendben (a kérdésben szereplő az) van heti korlát is, ami 48 óra.

Tehát nem csak két szombatot lehet elrendelni, hanem mind a négyet is.

De csak az éves korlát erejéig.

szept. 9. 11:51
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszi.
szept. 9. 13:55
 5/9 anonim ***** válasza:
53%
Izgalmas lehet folyamatosan hétfőtől szombatig dolgozni 6 napokat. Ezért jobb a folyamatos munkarend.
szept. 9. 21:37
 6/9 A kérdező kommentje:
Milyen folyamatos munkarend? A szombat túlóra nekünk.
szept. 27. 08:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Olyan, hogy összevissza van a beosztás. 3 munka, 1 szabad, 2 munka, 1 szabad, 4 munka, 3 szabad stb stb
szept. 27. 21:02
 8/9 A kérdező kommentje:
Ja értem. Ez nem olyan.
okt. 7. 07:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, látom, hogy nem olyan. Ezért írtam, hogy szerintem jobb, ami olyan. Kivéve ha gyerekeid van meg házastársad, aki H-P dolgozik.
okt. 7. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!