Miért van az autónak külön tulajdonos, illetve üzembentartója? Miért találták ki?
Figyelt kérdés
jún. 5. 15:39
1/8 anonim válasza:
Például olyan esetre, mint a miénk. Én vagyok a kocsi tulajdonosa, de a tőlünk már külön elő fiam használja. Ilyenkor ő az üzemben tartó, ő fizeti a biztosítást, ő kapja a büntetést is ha gyorsan hajt, mert ő szerepel ott. De a kocsi az enyém.
2/8 anonim válasza:
18 év alatti pl. nem lehet üzembentartó,de tulajdonos lehet. Meg nyilván van olyan,akinek van ilyen-olyan tulajdona,de nem ő akarja az ügyeket intézni,meg nem is ő használja,akkor célszerű kijelölni azt üzembentartónak. Meg egyébként ha valamilyen káresemény következik be és 5xösére emelkedik a kötelező díj,akkor sokan átíratják az üzembentartót, és a tulajdonos maradhat ugyanaz, de a díj már sokkal kevesebb lesz.
3/8 A kérdező kommentje:
#1 De miért te vagy a tulajdonos, fiadnak van adóssága?
jún. 5. 16:08
4/8 anonim válasza:
Ha lízingelsz egy autót, akkor a lízing cég a tulajdonos, viszont te vagy az üzembentartó. Nagyon sok cég is így használja az autót, gyakran a lízing lejártakor megsem veszik (bizonyos lízing konstrukcióknál meg sem vehetik) a lízing cégtől.
5/8 anonim válasza:
vettem egy autot, amit a parom hasznal uzembentartokent
nem en fizetem az adotm biztositast, buntetest az auto utan, viszont ha megcsal vagy csak elhagy, akkor az autot nem viszi, az tovabbra is az en tulajdonom.
6/8 A kérdező kommentje:
#5 🤣🤣
jún. 5. 20:42
7/8 anonim válasza:
#3 Nem. Azért vagyok én a tulajdonos, mert az enyém az autó, én vettem a családnak a saját nevemre. Azóta eltelt sok év, van másik autónk és ezt a gyerek használja.
8/8 Justinianus válasza:
"Miért találták ki?"
Ezt nem kellett kitalálni, ugyanis sok ezer éve minden ingó és ingatlan dolognál elválhat egymástól a tulajdonjog és a birtoklás (használat), és rengetegszer el is válik, és nem a saját dolgát használja az ember.
A tulajdon az egy jog, a birtok meg egy tény.
Miért épp egy autónál ne lenne így?!?
A gépjármű használója az üzembentartó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!