Mi történik akkor, ha egy diák nem adja le a telefonját, és esetleg lebukik, de átadás helyett elfut a suliból?
Elfut, akkor nyilván igazolnia kell a távollétet.Ha nem sikerül, akkor igazolatlan.
Én anno úgy lógtam az iskolából,hogy mindig azt mondtam a dokinak hasmenésem van.
'vagy jön a rendőr'
Ne hagyd már magad hülyére venni, hol fog a rendőrség ilyen pitiáner ügyek miatt kivonulni 😂😂😂
Pedig elvileg kimehetnek
Az más kérdés, hogy gyakorlatban is megteszik-e
"Ha nem fut el, akkor azt mondják, adja oda vagy jön a rendőr"
Nem jön.
"Pedig elvileg kimehetnek"
Még elvileg sem mehetnek ki.
A rendőr csak a BTK. ( Büntető Törvénykönyv) vagy az SztV.( Szabálysértési Törvény) -be foglalt cselekmények esetében jogosult intézkedni. Az, hogy egy diák nem adja le a telefonját, egyik kategóriába sem tartozik. Még ha lenne ilyesmire kapacitásuk akkor sem foglalkozhatnának vele, mert egyszerűen nem tartozik a hatáskörükbe. Egy rendőr erre pont annyira menne ki mint egy tűzoltó vagy egy mentős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!