Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha leteszem a fegyver tartási...

Ha leteszem a fegyver tartási emgedélyt, úgy hordhatom akkor a fegyvert az utcán rejtve?

Figyelt kérdés
szept. 7. 16:04
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
A tartás és a viselés az nem ugyan az.
szept. 7. 16:10
 2/7 anonim ***** válasza:
95%

A fegyvertartás ás viselés két különböző dolog.

A tartás azt jelenti,hogy otthon, előírásoknak megfelelően tarthatsz fegyvert.

szept. 7. 16:41
 3/7 anonim ***** válasza:
2%
Igen
szept. 7. 16:42
 4/7 Mad Max2 ***** válasza:
89%
És miből gondolod hogy kapsz fegyvertartási engedélyt?.)
szept. 7. 16:43
 5/7 Fsms ***** válasza:
89%
Biztosan nem.
szept. 7. 17:04
 6/7 anonim ***** válasza:
91%
Utcán csak erőszakszervezet tagjaként hordhatod. Rendőr, katona, fegyveres vagyonőr/biztonsági őr. Ez itt nem a Vadnyugat - szerencsére.
szept. 7. 19:57
 7/7 anonim ***** válasza:

A fegyvertartási engedélyt nem leteszed, hanem megkapod. Letenni a fegyverismereti vizsgát kell.

Több fajta okból lehet tartási engedélyed, amiket ismerek:

1. Sport céljából:

Ez a könnyebb út. Sportegyesületbe beiratkozol. Elkezdesz minősítő versenyekre járni. Ha ott adott eredmény elérsz, kaphatsz tartási engedélyt a rendőrségtől. De CSAKIS sportra. Otthon tarthatod, ZÁRT dobozban hurcolászhatod. DE NEM HORDHATOD a lőtéren kívül. Még rejtve sem!

2. Önvédelmi célú:

Hogy megkapd, ütős indoklás kell hozzá. Átlagmagyar be sem adja, ha csak nem tudja igazolni, hogy már tucatszor fejbelőtték bűnözők, szinte már meg is halt, és nagyon szüksége van fegyverre. Ekkor is nyilván tarthatod, és CSAK REJTETTEN (ruházat alatt) HORDHATOD. (Ami nem azonos a viseléssel, ami látható.) Két fegyvered lehet max.

2. Szakmából, vagy törvény engedélyezi számára.

Bizonyos politikai vezetői körök, ügyészek, fegyvermester, vadász, stb...

Egyébként nekem önvédelmi célból van. Vidéken adták meg az engedélyt. Szerencsém volt, mert én olyan rendvédelmi szervnél dolgozok, ahol van esély hogy hazafelé hátbalőnek. Ezt a hivatal ahol dolgozom, igazolta a rendőrség felé, és így nagy nyögvenyelősen, de megadták. És 5 évente ezt az engedélyeztetést újra el kell játszani.

Ráadásul pl Budapesten (BRFK) még a szigorúság is sokkal nagyobb. Azok a kollégák aki a budapestiek, nekik 20-25 év után sem hosszabítja már a BRFK az engedélyt. K.nagy a szigorúság, csak mondom. Már az sem elég ha az egyik rendvédelmi szerv pecsétes papíron igazolja le, hogy az amúgy hivatásos kollégája életveszélybe is kerülhet. Akkor sincs már pl BRFK-nál tartási engedély.

#6:

Dehogynem hordhatod. Ha önvédelmi célból kapod, rejtetten hordhatod. Én is vittem ki számtalanszor az utcára. Kabát alatt, vagy táskában, autó kesztyűtartójában. Még Bíróságra is mentem egyszer önvédelmivel, igaz ott le kellett adni amíg bent voltam.

Amiről Te beszélsz, az a "viselés". Az másik tészta..

szept. 22. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!