Mit szóltok hozzá, hogy Magyar Péter és a Momentum kitiltaná a telefonokat a parlamentből?
"Vagy alapból tegyük kötelezővé a parlamentbe bejárást. Mert ugye sokan úgy veszik fel a milliós képviselői fizetésüket, hogy sosincsenek bent a parlamentben, ergo nem dolgoznak"
Egy képviselőnek rengeteg más dolga van, nem csak a parlamentben vannak. Alapvetően nincs is mindig parlamenti ülés, ülésszakok vannak csak amikor a törvényhozzásal foglalkoznak. A köztes időben ugyanúgy dolgoznak a politikusok, mert az országot működtetni kell. De pl. Hadházy sem jár be a parlamentbe, mert inkább a korrupciós ügyek feltérképezésével és a saját körzetének képviseletével foglalkozik. Miért lenne jó ha köteleznénk őt, hogy állandóan a parlamentben üljön?
"Egy képviselőnek rengeteg más dolga van"
Persze. De, ha a parlamentbe van az ülésnél akkor abban a pillanatban az a dolga. Ha jönne egy fontos hívás akkor majd az asszisztense bejön és szól.
A jelenlegi jogszabály szerint, ha meglátják nála a telefont a sulin belül, akkor először felszólítják, hogy adja át, ha nem teszi, akkor erőszakkal is elvehetik tőle a jogszabály szerint.
Ha a jogszabály feljogosít, hogy elveheted tőle annak ellenére, hogy ő nem akarja oda adni, mert ha oda akarná, akkor felszólításra megtette volna, akkor az erőszaknak számít, mivel akaratoddal szemben történik fizikai intézkedés.
A jogszabályban a következő kifejezés szerepel:
"azt a tanulótól a pedagógus átveszi."
Az "átveszi" nem utal akarat ellenére történő elvételre, a pedagógus felszólítja a diákot hogy adja át neki, majd a diák átadja, a pedagógus pedig átveszi. Nem vagyok jogász, de szerintem az "átveszi" kifejezés nem jogosítja fel a tanárt arra, hogy erőszakkal vegye el valakitől a személyes tárgyait, ehhez szerintem rendőrt kell hívnia.
De majd ha megtörténnek az első feljelentések, a bírói ítéletekből többet megtudunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!