Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem lehet országosan...

Miért nem lehet országosan megszabni, hogy kerti hulladékot kizárólag novemberben, és áprilisban lehessen égetni?

Figyelt kérdés

Ha már nem tudunk olyan modernek lenni, hogy betiltsák végleg, akkor miért nem lehet lekorlátozni amennyire csak lehet?

Szerintem egyáltalán nem jó, hogy az önkormányzatok kezében van a döntés. Elég csak egy gyöpös vezetés, és máris állandóan telefüstölheti a sok bunkó a levegőt.

#kerti hulladék #zöldhulladékégetés
szept. 2. 19:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Kerti hulladék nem csak áprilisban vagy novemberben keletkezik.
szept. 2. 19:55
 2/11 A kérdező kommentje:
Persze, viszont a többi időszakban a 99%-a komposztálható! Mindenhol úgy szól a rendelet, hogy elsősorban komposztálással kell megoldani a zöldhulladék problémát, és csak a nem komposztálható részeket lehet elégetni. Ehhez képest aki gyökér, az minden szart eléget. Tavasszal ott a sok lemetszett gally, megértem, ha nem ruház be mindenki ágdarálóra, és elégeti. November végéig pedig a levelek nagyrésze, vagy egésze lehullik, amit szintén óriási vétek elégetni, de sokaknak ezt nem lehet megmagyarázni. Untig elég lenne a beteg növényi részeket égetni, de ilyenben már nem is reménykedik az ember, ismerve a magyarok piromániáját.
szept. 2. 20:00
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi a leveleket kihajítjuk a birkáknak :).

Csak azt mondom, hogy nem mindenki teheti meg azt, hogy bizonyos dolgokat felhasznál és hulladékként tárolja sokáig.

szept. 2. 20:05
 4/11 anonim ***** válasza:
93%

Vannak helyi rendeletek, amikre sokan b*nak. E mellett a tűzgyújtási tilalmakra is.

Ergo: nem csak a FB. és tsi.-ra lehetne használni a netet.

szept. 2. 20:07
 5/11 A kérdező kommentje:
3-as, Igen, vannak akik nálunk is gyűjtik a kerti hulladékot másoktól állatoknak, karácsony után a kidobott fenyőfákat a kecskéknek, vagy van, aki még a diólevelet is elhordja a házaktól, azt hiszem komposztáláshoz. Én úgy gondolom, hogy akinek kertes háza van, kell legyen 1-2 m2-e arra, hogy csináljon egy komposztálót. A komposztot pedig bármikor fel tudja használni. Sőt, a legtöbb helyen el is szállítják, helyben nagyobb mennyiségben komposztálják, stb. Az égetés kellene, hogy a legutolsó megoldás legyen. Ezért gondolom, untig elég lenne a fentebb említett 2 hónapban megengedni. Ilyen melegben is borzasztó, hogy füstölnek, és egész éjszakára úgy hagyják, szellőztetni sem lehet.
szept. 2. 20:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Örülj hogy nem egy giga baromfi telep van a közeledben hullaégetővel felszerelve. Az rosszabb lenne, mint a levél égetés. :)
szept. 2. 20:19
 7/11 anonim ***** válasza:
77%
Mert ebbe olyanok is beleszólhatnak, akik jártak valaha a Nagykörúton kívül.
szept. 2. 21:17
 8/11 anonim ***** válasza:
Én megoldottam, építettem kemencét. abba mindig belehet gyújtani.
szept. 2. 21:19
 9/11 anonim ***** válasza:
57%
Ha nem teszik költözz Büdöspestre! Ott majd szagizhatod a csövesek szarát húgyát!
szept. 2. 21:44
 10/11 A kérdező kommentje:
Tudjátok mit, egy szép októberi napon hozok néhány képet, hogy néz ki a településünk "füstnapokon" Illetve településből sokat nem fogtok látni, de füstöt annáln inkább. Bárkit szívesen meg is vendégelnék azokon a napokon egy jó kávéra, kint a kellemes levegőn. 5 perc után értenétek mi a probléma...
szept. 3. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!