Mire fel kérnek a vadásztársaságok kártérítést az elgázolt vadakért?
A vadkérdés 30 éve megoldatlan az országban.
Legjobb lenne, ha a kötelező biztosítás fedezné a vadkárt az autóban.
" csak kiteszik a vadveszély táblát és azzal el is van intézve."
Az a helyzet, hogy ennyi elég is.
A KRESZ szerint mindig az útviszonyoknak és a körülményeknek megfelelően kell vezetni.
Nem rutinból...
Ha (vad) veszélyt jelző tábla van kitéve, akkor annak a figyelembevételével.
Ez az viszont, amit senki sem - köztünk én sem - tart be.
Az egy más kérdés, hogy a táblának jól láthatónak is kellene lennie, és ez sokszor nem teljesül. De ettől még a tábla ott van és figyelmeztet.
A vad a vadásztársaság, mint vadászatra jogosult tulajdona.
Ha elütöd, mert nem vetted figyelembe a vadveszélyt jelző táblát, akkor - polgári jogi szempontból - jogellenesen elvontad a vadásztársaság tulajdonát.
Kárt okoztál.
Persze lehet vizsgálni a káronszerzés tilalmát és a kármegosztás szabályait, de a vége az, hogy fizetned kell....
"sehol egy védőkerítés,"
Ez nem igaz. Van kerítés, csak éppen nem akadály a vadnak, mert simán átugorja.
"senki nem csinál semmit"
De.
Vadásznak, amikor lehet és amikor tudnak.
Ennek is van egy szabálya.
Nem lehet állandóan lövöldözni, amikor csak a vadász kedvet kap rá.
A 3. válaszoló, miért van lepontozva? Jó ötlet lenne, hogy a kötelező biztosítás fedezze a vadkárt. Ha már mindenki sz*rik bele.
Azért 30 éve nem voltak ennyire túlszaporodva a vadállatok. 10 éve sem. Érdekes módon, akkor meg tudták oldani. Elég sokat autózok, kb. 5-6 éve minden évben 1-2-szer átfut egy vad előttem az úton, és akkor még amennyit az út szélén látok. Azóta durvult el ennyire a helyzet. Eddig mindig meg tudtam állni, de ha pont előtted akar átfutni egy vad, akármilyen lassan mehetsz, elütöd. Ennyit ér a vadveszély tábla.
"Ez így tévedés, a vad az állam tulajdona."
Nem tévedés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!