Ha felteszek gyakorikérdések.hu-n egy kérdést, akkor be tudják azonosítani, hogy ki tette fel a kérdést?

Idézek az oldal szabályozásából: "2. / A Felhasználók szabadon és általuk választott fantázianeveken (nickneveken) írnak, róluk kizárólag olyan személyes információ jelenik meg a Weboldalon, amit saját magukról önkéntesen adtak meg. A választott nicknév nem lehet másokra nézve sértő, jogsértő, reklámtartalmú vagy trágár. Ezekben az esetekben a fiók előzetes figyelmeztetés nélkül törlésre kerülhet."
Ne lovagoljunk már a szavakon, törlés = tiltás. Lásd az előttem levő 10 -es hozzászólót, ő is a tiltás kifejezést használja. Ahogy fentebb írtam, valószínűleg a kérdező is így érthette. Majd ha előkerül, talán válaszol.
Nem tudom, hogy provokálni szeretnél vagy mi a célod? Igazából azt sem tudom, melyik hozzászólóval vitatkozom, mert ugye anonim vagy...így egyszerű.:D

Látom, hogy szeretsz kötözködni. Nick nevem van. Arról felismeri az ember, hogy éppen kivel beszél, és nem 5-ös, meg 9-es, meg 14:32-es hozzászóló néven kell megszólítani az adott illetőt.
Nyilván te sem a születési neveddel regisztráltál, csak ugye ha ki lenne írva, akkor tudnám, hogy épp megint ki szólt be.

Végre valaki, akinek van esze. Annyira nem is figyeltem a kérdést, hogy ki az illető. Mármint, hogy az illető személye ki.
De ebbe is bele lehet kötni, mert azt már nem tudja bizonyítani a rendőrség, hogy a gép tulajdonosa vagy épp a nála tartózkodó haverja ült-e akkor a gépnél. Általában erre szoktak hivatkozni.
De valóban a te válaszod korrekt.

> Ha felteszek gyakorikérdések.hu-n egy kérdést, akkor be tudják azonosítani, hogy ki tette fel a kérdést?
Attól függ, hogy ki. Egy másik mezei felhasználó nem, ő még az IP-det sem látja (mint ahogy én sem a tiedet, te sem az enyémet). Persze ilyen-olyan trükkel meg lehet tudni a másik IP-jét is, de ehhez kell, hogy a másik lépre menjen. Viszont ez még egy IP, önmagában nem azonosít be senkit.
Viszont az internetszolgáltató tudja, hogy egy adott időpontban az adott IP-t melyik előfizetőjének osztotta ki, és nyilván tudja az előfizető nevét, lakcímét stb…
Bírósági végzés esetén a GYK megadhatja, sőt köteles megadni, hogy az adott tevékenységet (kérdés, válasz, regisztráció stb…) milyen IP-vel végezték és pontosan mikor. Az internetszolgáltató meg köteles megmondani, hogy az adott IP-t, az adott időpontban melyik előfizetőjének osztották ki. Ezt a dinamikus IP sem kerüli ki, adott időpontban tudott, hogy az adott IP-t melyik előfizető használta.
Persze lehet trükközni. Egy ingyenes WiFi lehet pl. kerülőút, hiszen az IP alapján csak az adott WiFi előfizetőjéig lehet eljutni. De ezen is el lehet csúszni. (Pl. az adott regisztráció még a saját internet előfizetésről jött, csak a jogszabálysértő tett jött erről az ingyenes WiFi-ről, akkor a regisztrációkor használt IP alapján visszakereshető vagy.) Meg van még számtalan trükk, amivel el lehet fedni az IP-t, tanácsokat nem akarok ilyen téren adni, de nagyon észnél kell lenni, és nagyon megbízható eszközöket kell bevetni ahhoz, hogy valaki tényleg rejtve maradjon.

Ha vpn-t használsz nem.
Létezik mac cím is meg imei szám. Ez az elavult weblap ilyeneket nem tud logilni.
"A MAC-cím (Media Access Control) egy hexadecimális számsorozat, amellyel még a gyártás során látják el a hálózati kártyákat.
A hálózat többi eszköze a MAC-címet használja a hálózat előre meghatározott portjainak azonosítására. Ezek mellett az irányítótáblák és egyéb adatszerkezetek létrehozására és frissítésére is alkalmas. Egyebek mellett a hardvercím, MAC-rétegbeli cím és fizikai cím elnevezés is használatos."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!