Megbüntethetnek ha a hegyekben egy kirándulóhelyen kiszedem a kukákból a palackokat?
#1-nek:
Ez egy "érdekes" törvény, ráadásul alkotmány-ellenes!
Számtalan bírói állásfoglalás van a törvény kapcsán, amikor is a bíró bűncselekmény hiányában elejtette a vádat, az ügyész pedig befogta a pofáját. Ezekről nem nagyon esik szó! Amikor behozták ezt, valamikor a 2012-es évek környékén, én magam voltam az országban az első, aki ez miatt bíróság elé került! Én papírt gyűjtöttem, nagyon szépen lehetett keresni vele. Annak idején napi 10-12.000 Ft simán meg volt.
Az ügyész nem jelent meg, csak én voltam és a bíró. Végig ment egy diktafon, próbára bocsájtott. Majd kikapcsolta a diktafont, és közölte, hogy ő maga sem tudja hogy most milyen jogon ítélt el.
Aminek a tulajdon jogáról a tulajdonos lemond, az onnantól kezdve URATLAN TÁRGY. És mint ilyenre, BÁRKI tulajdon-jogot formálhat. Azzal, hogy te azt a kukába helyezed, FELTÉTELEZHETŐ hogy a cég tulajdonába akartad helyezni. Ezzel a törvénnyel a szemétszállító cég üzleti politikájának védelmét a kormány törvényi rangra emelte, amivel a bíró is egyet értett!
Erre azt szoktam mondani, hogy ha pedig a nagyanyámnak faxa lett volna, akkor ő lett volna a nagyapám.
Emlékszek rá, nem is a kukázók miatt hozták, hanem a lomtalanítás miatt. Már kezdett nagyon tarthatatlan lenni a helyzet, c típusú családok veszekedtek folyamatosan a házunk előtt is, volt hogy az öregasszonyt kirakták a mergából egy 2 literes petpalack vízzel, az meg 2 napig foglalta a kupacot a rivális család elől, persze azok meg el akarták zavarni. Sokszor éjfélig ment a dzsembori, kiabálás, széthordták a kupacot, szemeteltek, a helyszínen elkezdték szétbarmolni amit csak lehetett a vasért-szinesfémért.
"Ez egy "érdekes" törvény, ráadásul alkotmány-ellenes!"
DK-s, te ne akarjál itt alkotmányjogászkodni, mert hülye vagy hozzá!
Semmi ilyesmiről szó nincs.
Arról nem is beszélve, hogy már megint - szokásodhoz híven - f@szságokat hordasz össze.
Uratlan tárgy nincs, uratlan dolog van.
Ha valaki - tulajdonjog megszüntető szándékkal - a szemétbe dobja a dolgát, akkor az uratlanná válik, vagyis bárki birtokba veheti un. foglalással.
Ez alól a szemétszállító cégek sem kivételek, mert ők is foglalással szereznek tulajdont, ami így eredeti szerzésmód, akkor, amikor elviszik a szemetet.
Addig azonban BÁRKI szerezhet ily módon tulajdont az ilyen dolgon.
Nincs olyan, hogy "feltételezhető, hogy a cég tulajdonába akartad helyezni a szemétbe dobott dolgot".
Ez egy nettó hülyeség és jogilag nem is így van + ilyet képzett jogász nem mond, max. csak egyedül te.
"Ezzel a törvénnyel a szemétszállító cég üzleti politikájának védelmét a kormány törvényi rangra emelte, amivel a bíró is egyet értett!"
Na ez másik eszement baromságod.
Ilyen nincs és nem is lehet.
"Emlékszek rá, nem is a kukázók miatt hozták, hanem a lomtalanítás miatt."
Ne keverd össze a kukába dobott dolgot, a lomtalanítással, mert az teljesen más!!!!
A lom (vagyis amit az utcára teszel) a - hulladéktörvény szerint - közterület felügyelet tulajdonát képezi. Annak eltulajdonítása lopás bűncselekménye.
3.
A C típusúak a rendőr előtt nyomták láttam!
Nem tudtam hogy jogilag a szemét és a lom külön téma, nálunk ugyan az a cég végzi mindkettő gyűjtését. Ezek szerint bűnöző lettem, mert a szomszéd amikor lomtalanított elrekviráltam a kupacból egy jó kis cipőst.
#4-nek:
Ez már nem az első eset hogy beletrollkodsz a válaszomba, de reagálok:
Még egyszer leírom, mert látom hogy nem megy a szövegértés:
ÉN voltam az ELSŐ, akit ennek a törvénymódosításnak köszönhetően ítéltek el. Ez a "tulajdon elleni vétség". Még a híradásokban is benne voltam mint precedens.
íés azért ítéltek el, mert kivettem a papírt a konténerből, mert az új törvény szerint ezzel MEGLOPTAM a Biomarkt 2000 hulladékszállító céget. Tehát szerinted az a hülyeség, ami történt. Vagyis FINGOD SINCS a témáról.
És a bíró is teljes mértékben egyet értett azzal az érvelésemmel, hogy a hulladékgyűjtőbe helyezett "uratlan dolog"-nak csak akkor válik tulajdonosává a hulladékszállító, ha KIVETTE onnan! Vagyis olyan lopásért ítélt el, aminek nem volt, és nem is lehetett sértettje, mivel a "dolog" uratlan volt. Ergo nem követhettem el lopást. Erre az volt a válasza hogy nem is lopást követtem el, hanem tulajdon elleni vétséget.
A kérdésemre, hogy akkor kinek a tulajdona ellen követtem el vétséget, hallgatott, ignorálta a kérdést, mivel nem volt rá válasz.
És annyi vér sem volt a faxában hogy visszadobja bűb/ncselekn
És a MAI NAPIG ezen az alapon ítélnek el kukázókat.
Bocs, véletlenül entereltem.
És annyi vér sem volt a faxában hogy visszadobja bűncselekmény hiányában. Inkább nevetségesen kicsi büntetést adott.
Ismét #4-nek:
Itt Magyarországon már nagyon rég nincs SEMMIFÉLE jogbiztonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!