Érdemes feljelentést tenni vagy úgy sem kap normális büntetést?
“ 9 hogy lehet jogosulatlanul használni?”
Magát pontosan a kivitelezést nem tudom megmondani, viszont magát a hátulsó részen található zárat fizikai erővel lehet oldani.
A jogosult használat az applikációval történő feloldás.
Na most ha valaki szét pattintja a zárat, az bizony jogosulatlan.
“ Mindenki tudja aki itt lakik, naponta látjuk, hogy Bubival járnak a segélyen élők”
100%-ra biztosan tudom mondani, hogy Józsefvárosban rengeteg aljadék használja ezeket, úgy hogy egy forintot nem fizetnek rá. Hiába magyarázod annak az embernek, aki ezt nem akarja elhinni.
Maga a probléma ezzel a jogi hézag.
Hogy pontosan mibe tudna ez ütközni és mellette, hogy maga a cég nem igazán foglalkozik ezekkel.
"Hiába magyarázod annak az embernek, aki ezt nem akarja elhinni."
Hát bocs, de inkább hiszek magamnak, aki rendszeresen használ Bubit és ismeri a működését. Számtalanszor odajöttek hozzám már azzal a szöveggel, hogy "add csak oda, majd visszaviszem neked", de szedtem már fel szabályosan lezárt biciklit hajléktalansátrak mellől is, és annak is utánaolvastam már, hogy alig pár bicikli tűnt el az évek során.
“ Mondom, menj feljelenteni. Szerintem te beszari vagy, és ezért nem csinálsz semmit, nem pedig azért, mert "úgyse tesznek semmit".”
1. Látom az értő olvasás nem az erősséged.
Egy percig sem kritizáltam, hogy a rendőrség úgyse tenne semmit. Arról beszéltem, hogy szerintem van egy apró jogi hézag, illetve az üzemeltető sem pörög túlzottan rá.
2. Azt mondtad, köszi, és? Nem teljesen értem, hogy itt osztod az észt, miközben nem túlzottan érted miről is van szó, és ugrani kéne, mert mondtad.
3. Menjek feljelenteni? Nem tudom, hova valósi vagy. A kérdező a Drégely utcát említette, ha ott lakik akkor mi egymáshoz közel lakunk, látjuk mi megy itt. Menjek be feljelentest tenni? Mit mondjak, segíts?
Másfél órával ezelőtt egy 160 centi magas félmeztelen gyerek szerintem jogosulatlanul használta a MOL Bubi kerékpárt?
Én pont arról beszéltem, hogy nincs értelme ezzel foglalkozni, mert nagyon szürke zóna, te meg itt valami feljelentésen pattogsz.
Levonni a következtetést, hogy “beszari vagy”
Mert arról beszéltem, hogy létezhet jog hézag, ezért semmi értelme, hogy a kérdező ezen pörögjön, pedig szimplán egy ostoba dolog.
“ Hát bocs, de inkább hiszek magamnak, aki rendszeresen használ Bubit és ismeri a működését. ”
Jól is teszed. Nincs ezzel semmi baj,
Viszont ezzel szemben, én pedig pontosan tudom, hogy mit művelnek ezek az emberek vele. Egy anonim oldalon győzködhetnénk egymást, hogy te mit tapasztalsz és én mit tudok, nem fogunk dűlőre jutni, ami nem is baj.
“ annak is utánaolvastam már, hogy alig pár bicikli tűnt el az évek során.”
Ez is, ismételni tudom magam, nem tudom te, ti merre éltek. Akik azért ezeken a helyeken megfordulnak, láthatják, hogy megy ez.
Ezek a biciklik nem tűnnek el, nem szívódnak fel. Xy felcsattintja a zárat, odébb teker 1 kerületet, vesz egy kis kristályt. Ha épp szív egyet akkor leb*ssza a bringát és ott hagyja. Vagy viszi a következő delikvens, vagy bárki oda megy és mintha rendesen használná feloldja. Mikor ő végzett vissza viszi egy állomásra, lezárja, a Bubi máris visszakerült a rendszerbe.
Ezek az emberek nem ellopják a kerékpárt, hogy innentől az az övek és évekig használják.
Az eredeti kérdésben még egyértelmű lopásról volt szó, de ha csak ennyi a problémád, hogy valaki ingyen használja arra, hogy áttekerjen egy másik kerületbe, szerintem engedd el és fókuszálj a város fontosabb problémáira.
25.
1. Én pontosan arról beszéltem és a kérdezőt is erre “bíztattam” hogy ezzel nem éri meg foglalkozni, így nem értem mire az “ennyi a problémád” rész.
Nem én írtam ki a kérdést és nem is háborogtam. Arról beszéltem, hogy jogilag nem igazán behatárolható, ezért szerintem a kérdező ne foglalkozzon vele.
2. Felőlem a világból kitekerhet, de azért elég sok jogsértés elkövetéséhez nyújt segítséget ez. Egy a te szemszögedből használható ingyen kerékpár, rettentően jól jön azoknak, akik ilyeneken törik a fejüket
3. Értem a mentalitásod, de nem tudok egyetérteni vele. Azért, mert nem engem károsít meg, attól függetlenül még valakit igen. És ugye, hol az a bizonyos határ, ahol már zavarjon engem is? Ha a te bringás viszi el, használja az se zavarjon? Vagy az már igen? Nehéz meghúzni a határt, ez már inkább filozófia.
4. Maga a válaszod sem értem. A kérdező azt akarta tudni, megéri-e ezzel foglalkozni. Én erre válaszoltam. Hogy jön ahhoz, hogy én mivel kéne foglalkozzak és mi zavarjon?
Továbbra se gondolom, hogy ezek az emberek szabálytalanul használnák a biciklit. Csak ha már lehetetlen megingatni téged ebben a hitben, akkor örülj neki, hogy nem tesznek benne kárt és hogy nem autóval közlekednek a városban. Szerintem sokkal több kárt okoznak a wc-re is autóval járók, mégse beszél róla soha senki, ellenben ha egy cigányra rá lehet húzni egy csoki ellopását, az persze napokig hír.
Sokadik esetben fura a mentalitásod.
“ örülj neki, hogy nem tesznek benne kárt”
Elég szomorú, ha már annak kell örülni, hogy nem tesznek benne kárt. Meg ne köszönjem random bárkinek, hogy nem vert meg? Újból el ismétlem, nem használom és szerintem foglalkozni is felesleges ezzel, nem tudom minek kéne örülni.
“ mégse beszél róla soha senki,”
Hát, nem tudom. Konkrétan megszámlálhatlan mennyiségű cikket, videót, fórumot, Facebook posztot tudnék arról linkelni, hogy a budapesti autós helyzetről folyik diskurzus. Ki ezen, ki azon az oldalon de rohadt sok oldal, ember foglalkozik vele. Nem tudom milyen mélyen kell a homokba dugni a fejed ahhoz, hogy ezt állítsd.
A Fidesz fegyvere konkrétan a közlekedés és dugók voltak Kari ellen, Karácsony Gergely pedig folyamatosan a tömegközlekedést, kerékpározást hajtotta, így mai napig elég gyakori napirendi téma. Fura, hogy szerinted senki nem beszél róla.
“ ha egy cigányra rá lehet húzni egy csoki ellopását”
Én egy pillanatig sem beszéltem cigányokról. Ezek a MOL bubis réteg főleg gyiviből szökött kölykök, bűnözők, kabitoszeresek. Leggyakrabban ezek kéz a kézben. En ezeknek megfelelően is neveztem őket. Az, hogy te rögtön a cigánykártyát húzod elő, miközben ilyen emberekről beszélek a te előítéletedet minősíti, nem az enyém.
Egy dolgot nem értek. Van egy alap kérdést. Az az, hogy a kérdezőnek van e értelme foglalkozni ezzel. Én elmondtam az álláspontom ezzel és a tapasztalatom.
Ezzel szemben te, ti folyamatosan megakarjátok mondani mit csináljak, mit higyjek
“ Csak ha már lehetetlen megingatni téged”
Nem is értem miért akarsz megingatni, nekem eszemben sem volt senkit.
Leírtam amiben nyilván nem tudsz megingatni, mert pontosan tudom, hogy zajlik. Tudom, te mást gondolsz. Ezért is írtam, “nem fogunk egyetérteni és nem is baj”.
Te miért akarsz győzködni az ellenkezőjéről, miközben a kérdés nem ez? Nem tudom te, vagy más elmondta, jobban hisz saját magának. Annyi volt a reakcióm jól teszed, úgyse fogjuk egymást meggyőzni. Ennek ellenére megállás nélkül próbálsz győzködni ezek az emberek jogosultan használják.
"Ennek ellenére megállás nélkül próbálsz győzködni ezek az emberek jogosultan használják."
Bocs, hogy egy kérdést megpróbálok tartalommal megtölteni, és nem annyit pötyögök ide, hogy "kérdező, tévedsz", majd megyek a dolgomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!