Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen esetben jogos e a büntetês?

Ilyen esetben jogos e a büntetês?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem hogy lakott területen belül gyalogoltunk öcsemmél.

Járda, útpatka hiányában jobb oldalon sétáltunk egymás mögött.

Rendőr útkereszteződésben figyelt minket 2-3 percig utána oda hívott minket leigazolni.

Annyit mondott hogy nem ismer minket ezért ez helyszíni bírság lessz. Azzal indokolta hogy nem jobb oldalon kell gyalogolni hanem bal oldalon. A kressz le írja hogy igen bal oldalon kell de lakott területen kívül kötelező. Tehetünk ez ellen esetleg valamit vagy felesleges?

aug. 19. 16:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerinted melyik az egyszerűbb és olcsóbb? Kifizetni azt a párezer forintos bírságot, vagy rendőrségre/bíróságra szaladgálni egy olyan ügyben, amiben senki sem fog neked igazat adni, mert nincs igazad?

Lakott területen belül lehetőleg, lakott területen kívül pedig mindenképp az úttest bal oldalán kell közlekedni gyalogosan. És ha úgy látta volna a rendőr, hogy lett volna akadálya a bal oldalon közlekedned, akkor nem büntetett volna meg.

aug. 19. 16:47
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Előben és filmben sem láttam még senkit bal oldalt menni
aug. 19. 16:54
 3/11 anonim ***** válasza:
Elvileg azért kellene a bal oldalon menni, mert akkor szemböl jönnek a jármüvek és idöben félre tudsz húzódni, ha szükséges. Jobb oldalon nem látod, mert a hátad mögül jönnek.
aug. 19. 16:56
 4/11 A kérdező kommentje:
Lakott területen belül én személy szerint soha nem lattám még senkit bal oldalon közlekedni. Ezt mondtam rendőrnek is, és csak mosolygott mert tudta hogy igaz.
aug. 19. 16:59
 5/11 A kérdező kommentje:
Válaszodra válaszolva persze ezzel bíróságra nem mennék csak kicsit igazságtalannak érzem.
aug. 19. 17:01
 6/11 anonim ***** válasza:
78%
Kellett neki a napi kvóta, ne vedd magadra.
aug. 19. 17:05
 7/11 A kérdező kommentje:
Tudom mondtam neki is.
aug. 19. 17:17
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom nagyra értékelte.🤦
aug. 19. 17:22
 9/11 Justinianus ***** válasza:
50%

Nem jogos, és meg lehet neki mondani, hogy a kedves édesanyjával szórakozzon.

A "lehetőleg" annyit jelent, hogy AJÁNLOTT, maga a rendőrségi honlap is így fogalmaz.

(Ha a "lehetőleg" azt jelentené, hogy jobb oldalon csak akkor mehetsz, ha a bal oldalon akadály van, akkor lakott területen kívül sem írná a jogalkotó, hogy mindenképpen bal oldalon kell menni - adott esetben akadályokon keresztül.)

[link]

aug. 19. 17:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Attól, hoyg te olyanokat látsz, akik szabálytalanok, még nem lesz jogos!

Ezzel a logikával az ittas vezetést sem lehetne büntetni, mert a legtöbbet nem büntetik meg.

aug. 19. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!