Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez kapcsolattartás akadályozása?

Ez kapcsolattartás akadályozása?

Figyelt kérdés

Van egy fiú gyermek, másik szülője vagyok.

Bíróság is elhelyezte az anyjánál, viszont ha beszélnék videóba a gyerekkel, akkor folyamatosan hepciáskodnak, veszekednek, erővel belém kötnek, képeket is alig küldenek, nem tudok menni oda látogatni, mert dolgozom, amikor tudnék is már félek, hogy belém kötnek erővel.

Folyamatosan lefogyatékosoznak, rágalmaznak, stb..

Múltkor itt voltak tőlem 10-15km-re, tudtam volna menni hozzá, de el se mondták hogy lent vannak holott beszéltünk erről, 4 napra rá rájuk írtam, úgy tesznek nem hozzák le a gyereket, majd 1 héttel később láttam, hogy itt vannak. Rá írtam, azt mondta utána béreltek ki kocsit, holott, ez nem igaz.

Ilyen esetben hova mehetek?

aug. 19. 14:38
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Nem nekik kell vinni,hanem neked kell menni a gyerekhez.Ha ezt akadályozzák,az lehet kapcsolattartás akadályoztatása,de nem biztos,hogy az.Kevés az infó.Miért nem akarják engedni? Egyáltalán mi van meghatározva?Láthatod egyáltalán a gyereket?Nincs pl szenvedély betegséged,ami veszélyt jelenthet a gyerekre?Elviheted?Vagy csak felügyelve láthatod?Milyen gyakoriság van meghatározva,és teszel-e érte,hogy a láthatás napjain lehetőség legyen találkozni,vagy csak várod,hogy ők vigyék a gyereket?
aug. 19. 14:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, a láthatást is szabályozta a bíróság, nemcsak a szülei felügyeleti jogi kérdést, valamint a gyermekelhelyezést.

Hogyan szól az határozat, mi van benne a láthatással kapcsolatosan? Ha nem felügyelt a kapcsolattartás, a gyereket gyakorlatilag el is viheted magaddal a láthatás ideje alatt!

Egyébiránt, kapcsolattartás akadályozása esetén feljelentheted a volt párodat a gyámhivatalnál is....

aug. 19. 14:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor akadályozzák, ha láthatási idő alatt nem teszik lehetővé, hogy találkozzatok. Nincsenek otthon, hogy elmehess a fiadért és hasonlók. Az, ha beszólogatnak simán taplóság, de a videóhívás nem része annak a láthatásnak amit a bíróság elrendel, így nem tudnak tenni ellene semmit.

Az, hogy közel voltak nem jelent semmit, nem kötelességük lehetővé tenni, hogy találkozzatok, ha nincs láthatási időd

aug. 19. 14:49
 4/10 anonim ***** válasza:
51%

Ma már egyébként egyre komolyabban védik az apai jogokat is, ami nagyon helyes, védjék is! Az elidegenítés a gyereknek tesz a legrosszabbat!

Mi van a határozatban? El kéne olvasnod figyelmesen, értelmezni a bíróság döntését, és annak alapján élni a jogaiddal! Amennyiben a Neked megítélt jogosultságaidban akadályozni próbálnának, fénykép, video, hangfelvétel, szöveges üzenetek elmentése, és mehet a feljelentés!

aug. 19. 14:50
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
A kérdés, hogy mi van a bírósági határozatban? Szinte biztos, hogy nem az, hogy kötelességük akármikor veled videochetelni vagy hogy be kell jelenteniük, hogy mikor hova mennek. Igazából egy kötelessége van az anyának, hogy a bíróság által meghatározott időben átadja neked a gyereket amikor mész érte.
aug. 19. 14:52
 6/10 anonim ***** válasza:
70%
Csak óvatosan, mert ha hívogatod őket, akkor ők azok, akik simán feljelenthetnek zaklatásért. A gyermekelhelyezés során biztosan meghatározták a láthatási időt is. Ha ilyenkor nem adja át, az az akadályozás. A random hívásaidat felvenni sem kötelességük.
aug. 19. 14:57
 7/10 anonim ***** válasza:
20%
Ellenben, ha a gyermekkel van valami komoly eldöntendő, a sorsát érintő lényeges kérdés, akár egészségügyi probléma esetén, akár óvodakezdés, de akár egy útlevél, személyi igazolvány készítésnél, az anyának is kötelessége tájekoztatni arról az apát, és bevonni a döntésbe, aláírását elkérnie..... Nagyon szigorúan veszik mostmár a mindkét szülő jelenlétét, a legfontosabb kérdésekben.
aug. 19. 15:02
 8/10 anonim ***** válasza:
66%

7-es: egyáltalán nem biztos, egyelöre senki nem tudja, mi van a határozatban.

Rengeteg esetben a döntési jog kizárólag az együttélö szülö joga, mivel az esetleg nagy többségében a különélö szülö csak akadályozza a gyerekkel kapcsolatos döntéseket minden ok nélkül.

Kérdezö: alapesetban a bírósági határozatban konkrétan megvan a kapcsolattartás módja, helye és ideje, a másik félnek ezt kell betartania.

Abba nem köteles belemenni, hogy random hívogatod a gyereket, általában nem az ö dolga a gyereket eljuttatni hozzád és nem köteles tájékoztatni arról sem, hol vannak és mit csinálnak a gyerekkel a láthatási idön kívül.

De minden esetre pontosabb infókat kapnál, ha leírnád a határozatban foglaltakat, így csak találgatni lehet.

aug. 19. 15:24
 9/10 anonim ***** válasza:
20%

#8 de, még kizárólagos szülői felügyeleti jog esetén is van 5-6 olyan lényeges témakör, kérdés, amelyben KÖZÖSEN kötelesek dönteni/ intézkedni a szülők!

Hagy ne soroljam fel taxatíve, mik ezek, mert nem vagyok jogász, bár egy nap reményeim szerint az leszek. :)

Mi is külön neveljük a gyereket, és azokban a kérdésekben, amelyeket példaként írtam, szigorúan kellett a másik szülő beleegyezése, aláírása! Ezt jobb ha tudja minden mindenki, hogy ne érje váratlanul!

aug. 19. 19:10
 10/10 anonim válasza:
0%
Nincs beleszólása egy apának , gyakorlatilag semmiben Magyarországon nem létezik családjog ,csak szemét ,lehuzós ügyvédek ,amit ők már az elején is tudnak,legalábbis a mátészalkai biroság teljesen korrupt ezt tapasztalatból tudom állitani
szept. 20. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!