Érdekes ajánlatot kaptam? Menjek be a sparba és egy szuper shop kártyával vásároljak. Tételesen meg van adva a lista hogy mit kell vásárolnom, és plusz 40 000 ft értékben vehetek magamnak bármit.
Két szatyorba kell pakolnom egyik amit neki vettem másik amit magamnak kint pedig egy megadott helyen odaadom neki a szatyrot és a kártyát a sajátommal pedig távozom. Rendben lezajlik máskor is lesz ilyen letőség.
Nem éltem az alkalommal mert szerintem balek lennék valamilyen sötét ügyben. A kérdésem az ki szerint mi van a háttérben és mi lett volna a következménye ha bele megyek?
Hát ez aztán érdekes! Nekem nincs ötletem, kívancsi vagyok, mások mit mondanak.
Ismerős tette ezt az ajánlatot, vagy egy vadidegen az utcán?
Igen én is ez utóbbitól tartottam, vagy esetleg manipulált kártya nem tudom az lehetséges e. De arra lennék kíváncsi hogy esetleg valaki ad e még más tippet is ami fel se merül bennem.
A spar ugye teljesen be van kamerázva. Gondolom, hogy az a gondosan kiválasztott pont egy olyan hely lett volna ahol meg biztosan nincsen kamera.
Gyalogló chaten adta az ajánlatot egy teljesen idegen.
Sejtettem, hogy én balek lettem volna aki lebukik, de vajon ha én kapok 40 ezret akkor milyen értében kellett volna vásárolnom? Eddig nem jutottunk el a párbeszéden de a tippem az hogy méregdrága italokat kellett volna vennem...
Na de így nem derül ki hogy ki az. De én ezt magyarorszagon nem javaslom.
Sok éve rám akartak sózni egy méregdrága digitális fényképezőgépet. Nagyon olcsón. Felívtam a rendőrséget másnap és megkérdeztem hogyha ilyen esetben megveszem beviszem a rendőrségre
és leadom akkor ha kiderül hogy lopott akkor ez a kockázatom ahogy nem kapom vissza a se azt se a pénzem de ha nem lopott
visszakapom és használhatom onnantól legálisan?
A rendőr válasszal az volt hogy biztos hogy lapot de ha ezt így megteszem akkor engem megvádolnak orrgazdasággal, még alul valószínűleg több hónapos tortúra után felmentenek. De az is lehet hogy közben elkapják a tolvajokat akik rám vallanak ebben az esetben nehezebb lesz a helyzetem.
Úgyhogy ő személyesen azt javasolja hogy úgy felejtsem el az egészet ahogy van és akkor nem lesz semmilyen problémám...
Az igaz hogy ez nem ugyanaz mint amikor megvettem valamit de van értelme belekeveredni? Ez nem talált hanem lopott cucc. De ismerősöm talált táskát vitt vissza lakcím alapján és már rendőrrel várták hogy benne volt egy csomó pénz. Végül nem lett semmi baja csak egy tortúra lett mert nem volt bizonyíték de azt mondta hogy azóta a ha táskát lát az utcán még bele is rúg, de nem csinál semmi mást.
Kell a francnak egy ügy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!