Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Koccanás után fizetési meghagyás?

Koccanás után fizetési meghagyás?

Figyelt kérdés

Pár hete volt egy koccanásom az egyik áruházi parkolóban, felelősséget elismertem mert nem figyeltem eléggé. Készültem kitolatni, de közben mögöttem megállt a másik várva egy felszabaduló helyre, én meg azt figyeltem, hogy a jobbra szinte teljesen rámállt barmot meg ne húzzam. A vége az lett, hogy az anyósülés felőli ajtaját szépen berhorpasztottam, nekem meg a vonóhorgom nyomódott be.

Szóval kitöltöttük a papírokat, rendőri intézkedésre nem került sor.

A biztosítóm írta is, hogy 550 ezer forintot fizetett és ha ezt befizetem, nem kerülök lejjebb a bonus mauluson. A legfelső szinten vagyok nem érdekel ha kettővel lejjebb megyek.

Viszont ma, a nyaralásból hazaérve találtam a "hivatalos" email címemem (nincs telefonra belőve, csak az ittohoni meg a munkahelyi gépemen) egy ügyfélkapus értesítést, miszerint a MOK-tól iratot kaptam. Egy 850 ezres fizetési meghagyás szerepel benne attól, akinek neki mentem. Felhívtam, hogy ez most mi. Elmondta, hogy felelősség megosztást alkalmaoztt a biztosítóm (szerintük ő is 30%-ban hibás) így nem fedezte a teljes kárát, drágább lesz a kötelezője, valmint amíg szervízben volt a kocsi két hetet, autót kellett bérelnie mivel a munkaeszközéről van szó és az ügyvédje ajánlotta neki a meghagyást, és legyek szíves fizetni, majd letette. Most ilyenkor mit csináljak? Azt mondják itt körülöttem, hogy sz@rjm le, majd a biztosítómat perelheti, nekem már semmi tennivalóm nincs. És hogy lett ő is 30%-ban hibás, ha mindent én ismertem el?! Ezt már végképp nem értem. A vonóhorgot nem javítattam meg amúgy, mert nem zavar semmiben. De ezek szerint ha megjavíttatom akkor annak 30%-át állná a másik biztosítója?

aug. 17. 18:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az egész átverés, keress meg egy ügyvédet, aki megfelelö levelet ír neki.
aug. 17. 18:17
 2/4 anonim ***** válasza:
69%

Ügyfélkapura? Fura a sztori, de 8 napon belül ellenvetéssel kell élned! Ha nem élsz, akkor a követelés behajthatóvá válik! A (jogos) polgárjogi igényét nyújtotta be, mivel ahogy írtad a munkaeszközéről van szó. Viszont ezt a biztosítódon kéne követelnie. Nem tudom a mikéntjét, de mindenek előtt a meghagyásnak ellent kell mondanod. Azért fizetsz egy rakat pénzt a biztosítónak, hogy ő álljon helyetted mindent.

"És hogy lett ő is 30%-ban hibás, ha mindent én ismertem el?!" Mert az összes biztosítü egy g.... és mivel nincs rendőrségi jegszőkönyv, úgy bírálja el, ahogy akarja. Nehogy ki keljjen csengetni már a teljes kárt.

Szóval keress valami ügyvédet és el kell érni, hogy a biztosítód fizessen neki mindent.

"De ezek szerint ha megjavíttatom akkor annak 30%-át állná a másik biztosítója?" Igen.

aug. 17. 18:22
 3/4 Fsms ***** válasza:
100%

A fizetési meghagyást azonnal kifogásold, meg, mert jogerőre emelkedik ha nem teszed. Utánna perre alakul , ott majd bizonygathatja a hülyeséget.

Ez egy csőbe húzás mert ha nem kifogásolod meg akkor bajba kerülsz!

aug. 17. 19:01
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"Elmondta, hogy felelősség megosztást alkalmaoztt a biztosítóm (szerintük ő is 30%-ban hibás) így nem fedezte a teljes kárát, drágább lesz a kötelezője,"

Ez ok. kérdező, de akkor minek az fmh?

Ezt majd a kötelező díjakban érvényesítik, amikor majd eljön az ideje.

"valmint amíg szervízben volt a kocsi két hetet, autót kellett bérelnie mivel a munkaeszközéről van szó és az ügyvédje ajánlotta neki a meghagyást, és legyek szíves fizetni, majd letette."

Na itt lenne a lényeg.

Ez lehet az FMH mondanivalója. Ő két hét autóbérleti díjat akarja rád verni.

Villámgyorsan mondj ellent, erre 15 napod van az átvétel másnapjától kezdve.

Így perré fog alakulni és neki kell bizonyítani, hogy a követelése jogos :

Nem volt más választása, bérelnie kellett autót, mert nem tudta máshogy megoldani a munkába járást.

Pl. nem tudott volna kölcsönkérni autót, vagy tömegközlekedéssel munkába menni... etc.

na ezt neki kell bizonyítania.

aug. 18. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!