Koccanás után fizetési meghagyás?
Pár hete volt egy koccanásom az egyik áruházi parkolóban, felelősséget elismertem mert nem figyeltem eléggé. Készültem kitolatni, de közben mögöttem megállt a másik várva egy felszabaduló helyre, én meg azt figyeltem, hogy a jobbra szinte teljesen rámállt barmot meg ne húzzam. A vége az lett, hogy az anyósülés felőli ajtaját szépen berhorpasztottam, nekem meg a vonóhorgom nyomódott be.
Szóval kitöltöttük a papírokat, rendőri intézkedésre nem került sor.
A biztosítóm írta is, hogy 550 ezer forintot fizetett és ha ezt befizetem, nem kerülök lejjebb a bonus mauluson. A legfelső szinten vagyok nem érdekel ha kettővel lejjebb megyek.
Viszont ma, a nyaralásból hazaérve találtam a "hivatalos" email címemem (nincs telefonra belőve, csak az ittohoni meg a munkahelyi gépemen) egy ügyfélkapus értesítést, miszerint a MOK-tól iratot kaptam. Egy 850 ezres fizetési meghagyás szerepel benne attól, akinek neki mentem. Felhívtam, hogy ez most mi. Elmondta, hogy felelősség megosztást alkalmaoztt a biztosítóm (szerintük ő is 30%-ban hibás) így nem fedezte a teljes kárát, drágább lesz a kötelezője, valmint amíg szervízben volt a kocsi két hetet, autót kellett bérelnie mivel a munkaeszközéről van szó és az ügyvédje ajánlotta neki a meghagyást, és legyek szíves fizetni, majd letette. Most ilyenkor mit csináljak? Azt mondják itt körülöttem, hogy sz@rjm le, majd a biztosítómat perelheti, nekem már semmi tennivalóm nincs. És hogy lett ő is 30%-ban hibás, ha mindent én ismertem el?! Ezt már végképp nem értem. A vonóhorgot nem javítattam meg amúgy, mert nem zavar semmiben. De ezek szerint ha megjavíttatom akkor annak 30%-át állná a másik biztosítója?
Ügyfélkapura? Fura a sztori, de 8 napon belül ellenvetéssel kell élned! Ha nem élsz, akkor a követelés behajthatóvá válik! A (jogos) polgárjogi igényét nyújtotta be, mivel ahogy írtad a munkaeszközéről van szó. Viszont ezt a biztosítódon kéne követelnie. Nem tudom a mikéntjét, de mindenek előtt a meghagyásnak ellent kell mondanod. Azért fizetsz egy rakat pénzt a biztosítónak, hogy ő álljon helyetted mindent.
"És hogy lett ő is 30%-ban hibás, ha mindent én ismertem el?!" Mert az összes biztosítü egy g.... és mivel nincs rendőrségi jegszőkönyv, úgy bírálja el, ahogy akarja. Nehogy ki keljjen csengetni már a teljes kárt.
Szóval keress valami ügyvédet és el kell érni, hogy a biztosítód fizessen neki mindent.
"De ezek szerint ha megjavíttatom akkor annak 30%-át állná a másik biztosítója?" Igen.
A fizetési meghagyást azonnal kifogásold, meg, mert jogerőre emelkedik ha nem teszed. Utánna perre alakul , ott majd bizonygathatja a hülyeséget.
Ez egy csőbe húzás mert ha nem kifogásolod meg akkor bajba kerülsz!
"Elmondta, hogy felelősség megosztást alkalmaoztt a biztosítóm (szerintük ő is 30%-ban hibás) így nem fedezte a teljes kárát, drágább lesz a kötelezője,"
Ez ok. kérdező, de akkor minek az fmh?
Ezt majd a kötelező díjakban érvényesítik, amikor majd eljön az ideje.
"valmint amíg szervízben volt a kocsi két hetet, autót kellett bérelnie mivel a munkaeszközéről van szó és az ügyvédje ajánlotta neki a meghagyást, és legyek szíves fizetni, majd letette."
Na itt lenne a lényeg.
Ez lehet az FMH mondanivalója. Ő két hét autóbérleti díjat akarja rád verni.
Villámgyorsan mondj ellent, erre 15 napod van az átvétel másnapjától kezdve.
Így perré fog alakulni és neki kell bizonyítani, hogy a követelése jogos :
Nem volt más választása, bérelnie kellett autót, mert nem tudta máshogy megoldani a munkába járást.
Pl. nem tudott volna kölcsönkérni autót, vagy tömegközlekedéssel munkába menni... etc.
na ezt neki kell bizonyítania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!