Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Termék elállás és üzlet...

Termék elállás és üzlet szabályzat?

Figyelt kérdés

"Kérem, hogy a terméket az eredeti csomagolásában, sértetlen állapotban, eredeti számlával az alábbi címre legyen szíves postai úton visszaküldeni"

Ebben tud valaki segiteni? A csomagolast hogyan kuldjem vissza eredeti allapotaban, ha mar felbontottam es kiprobaltam a termeket, nem voltam megelegedve, egyik kollegajuk szerint hibatlan allapotban van a termek, a csomagolasrol nem beszelt.

Vagy a termekre erti az eredeti csomagolast? Mert az be volt "csomagolva" egy kis dobozban a csomagon belul, es a kollega megnezte es erre mondta, hogy ertetlen allapotban van es megvan minden hozza.

A postazast meg tudom oldani, de ez a csomagolas nem tiszta nekem, mert hat ki kell pontani valahogy. Picit szet is lett tepve, de a termek kis doboz "csomagolas" teljesen tiszta. 1 napja kaptam meg.

Az eredeti csomagolas ha jol ertem amit atveszek dobozt a futartol, de az alapbol nonszensz, hogy sertetlen allapotban kuldjem vissza, mert alapbol ki kell nyitni valahogy. Vissza erdemes kuldeni igy a termeket vagy adjam el masnak fele vagy nagyobb aron?

aug. 15. 10:39
 1/8 A kérdező kommentje:
erintetlen*
aug. 15. 10:42
 2/8 A kérdező kommentje:
bocsanat az elirasasokert, most keltem mert ilyenkor erhetoek el csak..
aug. 15. 10:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"Az eredeti csomagolas ha jol ertem amit atveszek dobozt a futartol"

Nem, majd ha te feladod, beteszed egy saját dobozba. Az eredeti csomagolás a termék közvetlen csomagolása. Például ha van egy fejhallgató, akkor annak van egy saját termékdoboza (amin rajta vannak információk, esetleg kép a termékről, stb.), és abban van benne egy műanyag átlátszó cuccban maga a termék. Ilyen esetben ennek a belső csomagolásnak és a termék dobozának is sértetlennek kell maradnia. Hogy a szállításkor használt külső dobozzal mit csinálsz, az senkit sem érdekel, az csak arra való hogy valamibe betegyék a terméket szállításkor. Akár egy teljesen más típusú dobozba is teheted az egészet visszaküldéskor, ráadásul a doboz mérete fögg attól is hogy milyen céggel küldöd vissza, mert nem mindegyik cégnél egyformák a méretkövetelmények és az árazások.

aug. 15. 10:48
 4/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a reszletes valaszt. Remelem elfogadjak mert nagyon szigoruak es nem kotnek bele ilyenekbe! 80 000 forintos ritka kulinaris tetelrol van szo, vissza szeretnem kapni a penzem mert nem olcso mulatsag nekem. Picike doboz, mar beirtam, lemertem az adatokat. GLS-el szallitok, pont belefer. Nagyon picike. Inkabb ~77000 forint minthogy itt maradjon a semmiert es el kell adnom fele aron...
aug. 15. 10:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Vagy a termekre erti az eredeti csomagolast? Mert az be volt "csomagolva" egy kis dobozban a csomagon belul, es a kollega megnezte es erre mondta, hogy ertetlen allapotban van es megvan minden hozza."

Igen, nem a futár által átadott külső csomagolásról van szó, hanem arról amiben a termék van eredetileg, gyárilag.

"Az eredeti csomagolas ha jol ertem amit atveszek dobozt a futartol,"

Nem. Az akkor lenne ha azonnal látnád, hogy sérült a csomag amit a futár át akar adni vagy amit épp kivennél a csomagautomatából. Ezzel a csomagolással akkor kell foglalkoznod, ha előre látszik, hogy ami benne van az megsérülhetett - pl. teljesen lapos a doboz mert valami összenyomta, hiányzik a csomagodból, mert a doboz fel van szakadva stb.

" A csomagolast hogyan kuldjem vissza eredeti allapotaban, ha mar felbontottam es kiprobaltam a termeket, nem voltam megelegedve, egyik kollegajuk szerint hibatlan allapotban van a termek, a csomagolasrol nem beszelt."

Ez olyan esetre vonatkozik amikor a termék csomagolása sérülés nélkül bontható.

Vannak olyan termékek amiket csak úgy tudsz kivenni a csomagolásból ha azt szétvágod. Példának itt van két egér csomagolása:

[link]

[link]

Az első linken levőt csak úgy tudod kivenni, ha szétvágod a műanyag tokját. Ebben az esetben az eredeti csomagolás darabjait kell mellé tenned. A második linken levő terméket ki tudod venni úgy, hogy csak kinyitod a dobozát és kiveszed belőle. Itt az egeret visszateszed a dobozába és úgy küldöd vissza.

A "a terméket az eredeti csomagolásában, sértetlen állapotban," nem arról szól, hogy neked vissza kell varázsolnod olyanra mintha ki se nyitottad volna, hanem hogy legyen ott az eredeti doboza is, mert azon vannak olyan jelölések amik bizonyítják, hogy a visszaküldött termék tényleg ott volt megvásárolva ahová visszaküldöd. A terméknek kell sértetlen állapotúnak lennie.

aug. 15. 11:02
 6/8 A kérdező kommentje:

Értem. Egy másik probléma, hogy én használtam volna a terméket, de a bátyám vásárolta. Ilyenkor az elállási nyilatkozatban amit adtak, ott szerepel, hogy a fogyasztó neve és címe + bankszámlaszám.

Akkor a bátyám nevét, címét meg b.száml számát (az már egyértelmű) kell megadnom mint fogyasztó? Ha jól tudom a fogyasztó az aki használja, de ez már számviteli dologba ütközik és rég tanultam..

Mert a fogyasztó ha jól tudom lehet a vásárló (vagy a használó), de jogi személy nem lehet. És a bátyámmal megegyeztünk, hogy az ő számlájára megy a pénz. És ő természetes személy. Beírjam vagy beírhatom az ő nevét vagy az ő nevét kell beírnom ilyenkor elállásnál? Közölték, hogy "értelemszerűen töltsem ki az elállási nyilatkozatot", csak nem tudom nekik ez mit takar.

aug. 15. 11:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

#6 Igen.

Az üzlet számára csak a bátyád létezik, vele kötöttek szerződést amikor megrendelte és így a visszaküldéskor is rajta keresztül tudják azonosítani a csomagot.

Bankszámlaszámot azt adsz meg amit akarsz, ha te fizetted akkor lehet a tied is, nekik az kell hogy legyen ahová visszautalják a pénzt. Ha a lányom vesz valamit akkor én fizetem. Ő rendeli meg de az én bankkártyámat használjuk fizetéskor is és a termék visszaküldésekor is annak a száma van megadva.

Ha megegyeztetek hogy a bátyád számlájára megy a pénz akkor azt a számlaszámot add meg, ez egyszerűbb is, hiszen a rendelés is a nevén van.

aug. 15. 12:08
 8/8 A kérdező kommentje:
Akkor az elállási nyilatkozatot minden adatát ő töltse ki mert ő vette? név, cím, fogyasztó, b.szám, ilyenek? Hiába én emailem regisztrációm online rendelés de utánvéttel?
aug. 15. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!