Olyan helyzetben vagyok, hogy múlthéten kedden meghalt apukám nagybátyja..sajnos..ez ügyben leírtakban segítségre lenne szüksegem?
A lényeg hogy neki volt egy testvére aki 6 éve meghalt, így egyedül maradt de átvettük az eltartását szerződésben kötve, mivel apum ágán ő rokon.
Most pénteken lesz a temetése, de a munkahelyeken mint az enyémen is, csak az egyenesági rokonságra adnak szabadnapot temetésre..viszont mi voltunk az eltartók 6 éven át, gondoztuk, ott aludtunk a saját életünk mellett.
Nagyon nehéz volt ez és most nem akarnak elengedni a temetésre. Jogosan? Mit lehetne tenni ez ügyben?
1 nap szabadság a törvény (MT) szerint járó szabadságkeretedből. Ha teljesen pályakezdő vagy, akkor ez 20 nap, az évek múltával egyre több lesz, felkúszik ilyen max.30ig.
Na, abból egyet kiveszel.
Ha ez nem megy, akkor doki, és amit 1.-2. írtak.
Azt tudom csak, hogy én mit tennék, ha nem akarnának elengedni.
Közölném, hogy én ott leszek a temetésen. És ha nem tetszik, akkor kezdje kitölteni a leszámoló-papírokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!