Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vettem egy "telket*" 2023.nove...

Vettem egy "telket*" 2023.novemberében. Azóta sem kerűlt a nevemre, tulajdoni lapon csak széljegyzet van, hogy "tulajdonjog iránti kérelmet beadtam. Ilyen lehet, hogy 8-9hónap alatt csak egy széljegy?

Figyelt kérdés

Nagyapámnak volt 5 vagy 4 testvére mindegyiknek több gyereke, így 40edre van osztva a porta. Lemondott 2 testvér(gyerekei..) a telek 24/40részéről az önkormányzat javára , amitől megvettem a részét, így többségi tulajdonos lennék. Édesanyámnak is van 4/40ed része talán benne. Kezdenék építkezni tereprendezni kutat fúratni..áramot beköttetni. Ha valaki tud segíteni, értelmezni ezt helyzetet(széljegy van átírás) nincs). Mi az oka, mi a

jellemző átfutási idő?

aug. 7. 20:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

10/

Ingatlan adásvételhez kötelező az ügyvéd vagy a közjegyző…

És vannak esetek, amikor kötelező a könyvelő is.

Te viszont a jog mellett elmélyedhetnél az magyar nyelvtanban, mert az is ciki, hogy így írsz.

aug. 9. 09:07
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

Talán meg kellene kérdezed az ügyvéded. Vagy nem érted, hogy mit mond? Kérd meg, hogy konyhanyelen magyarázza el neked.

Azért ennyire nem lassú a földhivat. Aki nem ért hozzá, annak az ügyvéd az ügyét is ráérősen intézi.

aug. 9. 09:34
 13/15 anonim ***** válasza:

Igen, én is azt akartam írni, hogy az ügyvédtől kellene megkérdezni, aki az adásvételt intézte.

Nekem másfél évvel ezelőtt kb. 3-4 hónap volt az átírás.

(Azt jól írták, hogy ingatlan adásvétele érvénytelen ügyvéd vagy közjegyző nélkül. Ez alapból a vevő költsége, kivéve, ha máshogy egyeznek meg a felek. Én még olyanról nem hallottam, hogy ők ne intézték volna alapból a földhivatalt, benne van a bérükben. Pedig a családdal vettünk és eladtunk már pár dolgot.)

aug. 9. 09:51
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekünk anno 2020-ban a covid idején volt 7 hét az átírás. Nekem az is furcsán hosszú volt. Mindenképp járj utána, mert ennyi idő nagyon sok, még a Földhivatalnál is.
aug. 9. 11:14
 15/15 anonim ***** válasza:
79%
2 éve hagyatéki után (amire amúgy 1 évet kellett várni) 8 hónap volt a tulajdonjog bejegyzés (Bács-Kiskun)
aug. 9. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!