Vettem egy "telket*" 2023.novemberében. Azóta sem kerűlt a nevemre, tulajdoni lapon csak széljegyzet van, hogy "tulajdonjog iránti kérelmet beadtam. Ilyen lehet, hogy 8-9hónap alatt csak egy széljegy?
Nagyapámnak volt 5 vagy 4 testvére mindegyiknek több gyereke, így 40edre van osztva a porta. Lemondott 2 testvér(gyerekei..) a telek 24/40részéről az önkormányzat javára , amitől megvettem a részét, így többségi tulajdonos lennék. Édesanyámnak is van 4/40ed része talán benne. Kezdenék építkezni tereprendezni kutat fúratni..áramot beköttetni. Ha valaki tud segíteni, értelmezni ezt helyzetet(széljegy van átírás) nincs). Mi az oka, mi a
jellemző átfutási idő?
10/
Ingatlan adásvételhez kötelező az ügyvéd vagy a közjegyző…
És vannak esetek, amikor kötelező a könyvelő is.
Te viszont a jog mellett elmélyedhetnél az magyar nyelvtanban, mert az is ciki, hogy így írsz.
Talán meg kellene kérdezed az ügyvéded. Vagy nem érted, hogy mit mond? Kérd meg, hogy konyhanyelen magyarázza el neked.
Azért ennyire nem lassú a földhivat. Aki nem ért hozzá, annak az ügyvéd az ügyét is ráérősen intézi.
Igen, én is azt akartam írni, hogy az ügyvédtől kellene megkérdezni, aki az adásvételt intézte.
Nekem másfél évvel ezelőtt kb. 3-4 hónap volt az átírás.
(Azt jól írták, hogy ingatlan adásvétele érvénytelen ügyvéd vagy közjegyző nélkül. Ez alapból a vevő költsége, kivéve, ha máshogy egyeznek meg a felek. Én még olyanról nem hallottam, hogy ők ne intézték volna alapból a földhivatalt, benne van a bérükben. Pedig a családdal vettünk és eladtunk már pár dolgot.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!