Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vettem egy "telket*" 2023.nove...

Vettem egy "telket*" 2023.novemberében. Azóta sem kerűlt a nevemre, tulajdoni lapon csak széljegyzet van, hogy "tulajdonjog iránti kérelmet beadtam. Ilyen lehet, hogy 8-9hónap alatt csak egy széljegy?

Figyelt kérdés

Nagyapámnak volt 5 vagy 4 testvére mindegyiknek több gyereke, így 40edre van osztva a porta. Lemondott 2 testvér(gyerekei..) a telek 24/40részéről az önkormányzat javára , amitől megvettem a részét, így többségi tulajdonos lennék. Édesanyámnak is van 4/40ed része talán benne. Kezdenék építkezni tereprendezni kutat fúratni..áramot beköttetni. Ha valaki tud segíteni, értelmezni ezt helyzetet(széljegy van átírás) nincs). Mi az oka, mi a

jellemző átfutási idő?

aug. 7. 20:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%
Én 1983-ban elköltöztem, megnősültem. Földhivatalnál még mindig a régi címem van. A ház, már háromszor ellett adva.
aug. 7. 20:21
 2/15 anonim ***** válasza:
20%
Adásvételi szerződéssel az eladónak és vevőnek is be kell menni a földhivatalba. Ameddig az eladó ezt nem teszi meg, nem tudják a vevőre átírni.
aug. 7. 22:55
 3/15 anonim ***** válasza:
2, az már rég volt.
aug. 7. 23:08
 4/15 A kérdező kommentje:
Ügyvéd dolga ez nem???
aug. 8. 05:39
 5/15 anonim ***** válasza:
Ha megbíztad az ügyvédet, hogy intézze a földhivatalt, akkor igen. Ha nem, akkor neked kell bemenned az adásvételivel.
aug. 8. 08:20
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
1) a földhivatal külön állatfaj, nekik külön be kell jelenteni a lakcímváltozást, mert a lakcímnyilvántartóval nincsenek összeköttetésben
aug. 8. 09:09
 7/15 A kérdező kommentje:
#5. Gondolom ,hogy az ügyvéd intézte, mert van széljegy,hogy beadtam
aug. 8. 12:09
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem íratta le magáról az eladó. Az eladónak is be kell vinni az advétet, vagy ügyfélkapun is benyújthatja. Amúgy meg, bakker, hívd fel a földhivatalt, mondják meg, mi a teendő. Elég gáz, hogy majdnem egy éve pénzt adtál érte, és nincs a neveden. Vársz mindenkire, a sültgalambra, halál nyugodtan.
aug. 8. 13:50
 9/15 A kérdező kommentje:
Eleinte, egy másik ügyvéd azt mondta, hogy mostanában a földjivatal kicsit lassú ilyen téren. De ....ennyire?
aug. 8. 19:46
 10/15 anonim ***** válasza:
53%

Ennyire nem lassú a földhivatal. Kérdzed meg őket, hogy most mi van.

Az emberek mindenért ügyvédet fogadnak. Az ügyvéd jót pénzért így intézi el. Kis utána járás, tájékozottság, ingatlanjogban elméjedés.

Na meg amikor könyvelőt fogadnak az adóbevallás miatt, amikor most tök egyszerű. Dicsekednek is, mintha menó dolog lenne. Ciki.

aug. 9. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!