Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Céges telefont kötelező...

Céges telefont kötelező felvenni hajnali 1-kor is?

Figyelt kérdés
Kapunk a cégtől telefont. Eddig is hívtak, de én mindig kikapcsoltam így nem tudtak idegesíteni, most ha nem veszem fel állítólag fegyelmi jár. Csak furcsa mert ez a v#lánbusz és így is elég nyomasztó a munkatempó , 7 perce keltem megyek 2:45-re dolgozni és 22:26-kor végzek ez hétköznap minden másnap.. 45km a telephely.. ez a érdekesség része, ez mellett bármikor elérhetővé akarnak tenni, állítolag kollektív szerződést modosítanak és aki nem írja alá kiteszik a szűrét

aug. 5. 00:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%

Nem. Csak munkaidőben.

Nem az a funkciója, hogy 24 órában elérhető légy, hanem az, hogy az a céggel

Kapcsolatos feladatokra szolgáljon. Ne függjön a magán telefonodtól.

aug. 5. 01:01
 2/13 anonim ***** válasza:
52%
Ha aláírod, akkor annyi.
aug. 5. 01:04
 3/13 anonim ***** válasza:
77%
Mi van a munkaszerződésedben? Ha benne van a berendelhetőség, készenléti státusz, vagy hasonló, akkor bizony igen!
aug. 5. 01:06
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincsen, hogy állandóan készenlétben kell lenni.

Olyan lehet - és van is - hogy vannak időszakok, amikor az illető készenlétben, ügyeletben van. De még szerelőknél sem 1 ember van mindig erre beosztva hanem adott időszakra, napra van kijelölve ki az ügyeletes. Semmiféle olyan kollektív szerződés nem létezhet ami kötelezne téged, hogy minden nap, minden órájában felvedd a telefont ha hívnak. Mivel ez lehetetlen.

talán előbb meg kellene nézned azt a kollektív szerződést meg a módosítást, mert gyanús, hogy itt téged valaki át akar verni. A kérdés csak az, hogy valamelyik kolléga terjeszt hülyeséget vagy a főnök akarja, hogy azt higgyétek kötelesek vagytok rá.

aug. 5. 02:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Akkor kell felvenni, ha munkaidő van vagy fizetnek a készenlétért.

Ha nem, akkor hagyd nyugodtan az asztalodon a munkahelyeden

aug. 5. 04:58
 6/13 anonim ***** válasza:
86%

"Mi van a munkaszerződésedben? Ha benne van a berendelhetőség, készenléti státusz, vagy hasonló, akkor bizony igen!"

Ilyen eleve nem lehet benne. A törvény felülírja a munkaszerződést.

aug. 5. 06:10
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Leirhatnád milyen munkakörben dolgozol ott, könnyebb lenne behatárolni a rád vonatkozó szabályokat.
aug. 5. 07:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk hivatalosan nem is lehetne hazavinni a munkahelyi telefont, hanem munkaidő végén ott kéne hagyni a munkahelyen. Az más kérdés, hogy mindenki használja másra is, ezért elhozza.
aug. 5. 11:20
 9/13 A kérdező kommentje:

Buszsofőr vagyok.

Nem fizetnek itt semmi pluszt, csak elvárnak, most kapunk 200 ezer forint Szép kartya pénzt amiért 55C-ban 9-10 órákat vezetgettünk a szellőzésmentes Credokat, én le is fotóztam az 55C-ot, nem lett hüvösebb, de megvan. Aztán adnak 200 ezret.. köszi, nehogy normális körülményeket adjanak, coint dobnak, abból még ventit se tudok venni. Jó, persze ennek is kell örülni, na.

Telefon teljesen kikészít, még egy gond, jegyszalagot és hurcolni kell, arra is azt mondták ha nem vigyázok rá 120 ezer forint egy tekercs. Hova tegyek két nagy telefont?? Mi van ha megsül a buszban? Eddig egy táblagépen meg egy e-könyvolvasóm purcant ki a melegtől az persze az én károm, de a céges telefon kára? Mert lesz..

aug. 5. 11:47
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem értelek, bevágod a telefont a buszba, megfő, aztán gond letudva
aug. 5. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!