Csendháborítás esetén mit lehet tenni, ha a rendőr nem foglalkozik vele?
Este 10-kor jelentettem a bulizó szomszédokat, mivel olyan hangos volt a zene, hogy azt a házunkban is tisztán hallani lehetett. Kijött 1 rendőr, szólt a szomszédnak, majd 10 percig normál hangerőn buliztak, aztán újra max hangerőn.
11 körül ismét hívtam a rendőrséget, ekkor már azt mondták, hogy beszéljek én a szomszéddal, az nem vezet sehova, ha 5 percenként rendőrt hívok, hallják, hogy hangosak, de ezt nekem kell elintézni. Mondtam, hogy korábban már beszéltünk vele (ugyanis ez nem az első eset, csak eddig sosem hívtam rendőrt), de nem vezetett eredményre. Ugyanaz történt: a rendőr kijött, elmondta a szomszédnak, hogy nem akarja őket megbírságolni, viszont elmondták a szomszédnak, hogy tőlem jött a bejelentés, ezért ő elkezdett telefonon, messengeren, sms-ben zaklatni, amire nem reagáltam.
Éjfél körül ismét hívtam a rendőröket, akkor ismét kijöttek, de megint elmondták, hogy nem akarjàk őt megbírságolni.
Milyen módon tudok fellépni ellene, ha a rendőrség nem reagál? Volt joga egyáltalán a rendőrnek kiadni, hogy tőlem érkezett a bejelentés? Ha aláírást gyűjtök a szomszédoktól, akik szintén unják az állandó hangzavart, elérhetek vele valamit? Mi a teendő ilyenkor?
2 - Ha a többi szomszédtól aláírást gyűjtök és azzal megyek be a rendőrségre, komolyabban vennék?
Egyébként most is több bejelentés érkezett, nem én voltam az egyetlen.
Akkor viszont bemegyek a rendőrségre egy előre megírt panasszal, amiért a kollégájuk nem megfelelően járt el és csak eszkalálta a helyzetet.
Nyilván nem lesz belőle semmi, gondolom milyen komolyan vizsgálódik a rendőrség, amikor az ő eljárásuk ellen teszek panaszt... De egy próbát talán megér.
Ez érdekes. Először tényleg csak egy rendőri figyelmeztetés történne meg a tettes felé, de másodjára már bírságot kéne kiszabni csendháborításért. Ehelyett meg annyival elintézték, hogy oldjad meg te magad. Kész röhej, ahogy az is, hogy a fakabát kiadta a nevedet.
A rossz hír az, hogy ilyen esetben semmi olyat nem tudsz tenni, ami hatásos is, de még nem minősül törvénysértésnek. (Gyanítom, hogy fordított esetben téged még egy sokkal harmatosabb ügyért is elítélnének.)
Ha netán eldurvulna a helyzet, akkor esetleg fel tudod venni a kapcsolatot a Magyar Önvédelmi Mozgalommal, hátha többet tudnak segíteni…
Köszi a válaszokat. Sajnos én is erre jutottam, hogy nem igazán van törvényes lehetőségem, törvénytelenhez meg nem szívesen folyamodnék, nem vezetne sehova...
Megpróbálok panaszt tenni a rendőrségen ez az eljárás ellen, de nyilván sok reményem nincs e tekintetben sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!