Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi lehetne a Dánián kívüli...

Mi lehetne a Dánián kívüli európai polgárok véleménye arról ha ‒ tegyük fel ‒ ezt a rendszert terveznék kiterjeszteni a teljes EU-ra?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=YVF-cegbxiw

Nyilván e rendszernek is vannak hátulütői, ahogy mindennek is van, de szó szerint "túl" sok jó hangzik el itt, mármint annyira sok, hogy ugyanennyi pozitívumot semmi másról se hallottam még, pedig láttam már hasonló videókat sok (de tényleg sok) más országról is, ráadásul sok helyen már jártam is.

júl. 30. 16:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Nagyjából minden értelmes ember véleménye a leghatározottabb tiltakozás a hülyeség ellen.

Fel kéne fogni, ami jó egyik helyen, lehet rossz másik helyen és fordítva.

júl. 30. 16:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Daniaban élek 10 éve, és nagyon jó ország, de messze nem olyan tökéletes, mint a video állítja. Pl. a kerékpáros közlekedésbe sok pénzt fektetnek, de a tomegkozlekedes drága és nem jó állapotú. Az emberek ugyan sok felmérés szerint boldogok, de komoly probléma az alkoholizmus és a depresszió.

Magasak az adók, és jó a szociális háló. Magyarországon sajnos olyan magas a korrupció, hogy ez a modell nem működne. Lehet inkább az ír modellt kéne meghonositani: alacsony adók, alacsony juttatások.

aug. 1. 20:07
 3/5 anonim ***** válasza:
#2 tudom, nem ide kapcsolódik, de te hogy tanultál meg dánul? Brutál nehéz nyelvnek tűnik. Vagy angolos munkád van?
aug. 16. 16:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

#3: Nem beszélek jól danul, de megertik :) A nyelvtan könnyű, a kiejtés nehéz.

Amúgy angolul is sok munka van, főleg a fővárosban.

szept. 18. 21:03
 5/5 A kérdező kommentje:
#2 köszönöm az informatív választ :) ( + gondolom #4 is te vagy)
szept. 19. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!