Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem tiltják be a vény...

Miért nem tiltják be a vény nélküli fájdalomcsillapítók reklámját? Arra ösztönzik az embereket, hogy ha fáj valami, ne orvoshoz menjenek és kivizsgáltassák, hanem csak bekapjanak egy fájdalomcsillapítót?

Figyelt kérdés

Ez ellentmond minden orvosetikai és egészségügyi gyógyítási irányelvnek, protokollnak betegútvonalnak stb. (A dolog súlyosságától függően.)

Nem mellesleg a hirdetésekkel a "fájdalmat is reklámozzák", tehát beindíthat mindenféle kellemetlen fájdalmas tünetet az embereknél. Mint mikor valaki a fogfájásáról beszél és a másik embernek is elkezd fájni a foga.

A reklámok arra "tanítják" az embereket, hogy a fájdalom nem egy figyelmeztetés és jelzés legyen a szervezetük diszfunkciójáról, hanem egy elnyomandó zavaró tényező, amit blokkolni kell a tudatosság szintje alá.

Ne az okával foglalkozzanak hanem csak a tünetekkel, míg az okok szépen csendben súlyosbodhatnak.

2024. júl. 29. 11:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
10-es is csak képolvasást tanult...
2024. júl. 29. 13:12
 12/19 Hova gondolsz ***** válasza:

Miért nem tiltják be? Amiért a drogériákban kapható Pajzsmirigy Slim nevű tabletta árusítását is. Mert ahogy az 1-es is írja: pénzt hoz. Pedig a pajzsmirigy működésébe belebarkácsolni az elég nagy felelőtlenség.

Amúgy én elmentem az állandó fejfájásommal orvoshoz, el is küldött kivizsgálásra, a végén egy pszichiáternél kötöttem ki, aki megállapította, hogy a sok stressztől fáj a fejem, és erre nekem pont jó lesz a Xanax, ami feszültségoldó. Tény, hogy két hét szedés után el is múlt a fejfájásom.

N, azóta is szedem. Kb. 29 éve. Teljesen tönkretett. Elvileg már élnem nem kellene tőle.

Amúgy meg egyet értek veled kérdező, épp a múltkor néztem a tv-t és egy sörreklám, egy gyógyszerreklám, és újra sör-, majd gyógyszerreklám ilyen sorminta szerűen.

De azt is be kell látnod, hogy az emberek tényleg nem szaladgálnak (reklám nélkül sem) az orvoshoz egy kis fájdalommal.

2024. júl. 29. 18:58
 13/19 anonim ***** válasza:
48%
A reklámok is hazug baromságok, de az is tény nincs orvosiellátás, nincs vizsgálat.
2024. júl. 29. 19:21
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Mármint ha orvoshoz megyek a melegfront okozta lüktető fejfájásommal, akkor a doktor bácsi normalizálja nekem az időjárást, hogy ne lüktessen tovább a kicsi buksim? Hát, oké. Igazán nem vagyok gyógyszerzabáló típus, de azzal tisztában vagyok, hogy pont azért találták ki a vény nélkül kapható gyógyszereket, hogy NE kelljen minden jelentéktelen szir-szar miatt orvoshoz rohangálnia az embernek.
2024. júl. 29. 19:44
 15/19 anonim ***** válasza:
14 több erre vonatkozó komment ellenére sem sikerült felfogni, hogy szuggesztív reklámokról van szó, nem a gyógyszer betiltásáról?
2024. júl. 30. 10:15
 16/19 anonim ***** válasza:

15-ös, ez is a nyitóban van:

"Arra ösztönzik az embereket, hogy ha fáj valami, ne orvoshoz menjenek és kivizsgáltassák, hanem csak bekapjanak egy fájdalomcsillapítót?"

2024. júl. 30. 10:17
 17/19 anonim ***** válasza:

16 Ettöl még ez a kérdés: "Miért nem tiltják be a vény nélküli fájdalomcsillapítók reklámját?"

És ezen nem változtat, hogy megindokolja, mi baja a reklámokkal.

Ugye azt azért érted, hogy ha nem vagy ösztönözve a szedésre, és az orvos kerülésére azzal nem tiltják meg, és nem kötelezö orvoshoz menni?

2024. júl. 30. 11:07
 18/19 A kérdező kommentje:
Miért dohányozni is lehet, de nem látsz minden f1 autón marlboro reklámot, nem igaz, mert megtiltották?
2024. júl. 30. 11:42
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem igaza van a kérdezőnek, legalábbis abban, hogy egymást érik a gyógyszerreklámok mindegyik csatornán.

Ez tényleg arra ösztökéli az embereket, hogy ne az orvost keressék fel, hanem vásároljanak minél több gyógyszert. Ami egészen biztosan árt.

aug. 18. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!