Miért nem tiltják be a vény nélküli fájdalomcsillapítók reklámját? Arra ösztönzik az embereket, hogy ha fáj valami, ne orvoshoz menjenek és kivizsgáltassák, hanem csak bekapjanak egy fájdalomcsillapítót?
Ez ellentmond minden orvosetikai és egészségügyi gyógyítási irányelvnek, protokollnak betegútvonalnak stb. (A dolog súlyosságától függően.)
Nem mellesleg a hirdetésekkel a "fájdalmat is reklámozzák", tehát beindíthat mindenféle kellemetlen fájdalmas tünetet az embereknél. Mint mikor valaki a fogfájásáról beszél és a másik embernek is elkezd fájni a foga.
A reklámok arra "tanítják" az embereket, hogy a fájdalom nem egy figyelmeztetés és jelzés legyen a szervezetük diszfunkciójáról, hanem egy elnyomandó zavaró tényező, amit blokkolni kell a tudatosság szintje alá.
Ne az okával foglalkozzanak hanem csak a tünetekkel, míg az okok szépen csendben súlyosbodhatnak.
Mert a politika szinte sosem tiltja be, ami pénzt hoz.
<off>
Nekem régebben valami vitaminreklámmal volt hasonló érzésem, lehet megvan neked is:
Egy csaj bojtos mamuszban meg hálóngben vánszorog el a munkhelyig ilyen vontatott zene mellett, és szinte szugerálta, hogy te is fáradt vagy és a szarjukra van szükséged a dinamikus hétköznapokhoz.
Értem, szóval hogyha fáj a hasam, mert épp menstruálok, de elfogyott rá a gyógyszerem, akkor másszak el az orvoshoz, aki semmit nem tud vele tenni, mert normális menzi közben a görcs, várjak órákat, hogy írathassak fel fájd. csillapítót.
Te nem vagy normális.
2 Már az elsö mondatnál megbuktál szövegértésböl.
A kérdezö a reklámját tiltaná be, nem magát a vény nélküli gyógyszert magát.
Vagy te csak olyan dolgokat tudsz megvenni amit reklámoznak?
Gratulálok, akkor ideális terméke vagy a fogyasztói társadalomnak.
Ketteske, ha még úgy is lenne, ahogy neked (nem)sikerült értelmezni, akkor kérdem én, nem lehetne elöre gondolkodni?
Te fogamzásgátlóért is akkor szaladsz a dokihoz, amikor már csöpög belöled?
"Ez ellentmond minden orvosetikai és egészségügyi gyógyítási irányelvnek, protokollnak betegútvonalnak stb. (A dolog súlyosságától függően.)"
Ez egy nagy ostobaság.
Pont az az eü. nagy baja, hogy a nyuggerek minden sz---ért ott ülnek a dokinál minden nap, mert nekik ez egy jó program.
Én frontérzékeny vagyok, ilyenkor fáj a fejem. Ezt kikezelni akkor tudnám, ha kb. ennek szentelném hátralevő életemet. Nem ér az egész ennyit.
6. Nem éppen. Ismerősöm nem ment el hasi fájdalmakkal mert jó volt rá a csillapító. Aztán már késő lett neki.
Végülis nincs idő a fájdalomra - szól a jól hangzó szlogen a reklámból.
Nem volt ideje szegénynek utána az életre sem.
Az hogy milyen orvos és rendelőhiány van a magyar egészségügyben, ez túlmutat a fájdalomcsillapító reklám és biznisz témakörön.
A nyugdíjasok ott ülése a várókban naphosszat pont arra mutat rá, hogy a valós problémával jelentkező betegektől veszik el az időt. Ettől még a nyugger sajnos ugyanúgy ott fogja a szabadidejét eltölteni. Valós problémás meg nem fogja kivizsgáltatni magát.
2. Bármennyire is nehéz elismerni de tényleg a reklámokat kérdeztem.
Olvasd el. A nagyon erős vagy nem megszokott fájdalom menstruációs időszakban is lehet nőgyógyászatilag kivizsgálást érintő kérdéskör.
#6 vagyok. Ja, végül is a fejfájásom mögött agydaganat is lehetne, szóval mondhatjuk, hogy minden ilyen alkalommal kockáztatom, hátha egy fel nem ismert agydaganat nő épppen bennem.
De ha nem 0,0000000001% esélyek kiderítésével akarom eltölteni az életemet, akkor egy szimpla fejfájással nem megyek orvoshoz. Értelemszerűen, ha napok óta nem múlik el, miközben a front is átvonul, akkor nem a front okozza, és akkor adott esetben elmennék orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!