Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Demenciában szenvedő lakó...

Demenciában szenvedő lakó ellen, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

A tömbben, ahol élek, lakik egy idős néni, aki valószínűleg demenciában szenved.

Az ablaka folyamatosan nyitva van.Az a szokása, ha valami zajos neki, szól és elkezd ordibálni,hogy csendháborítás, hívja a rendőrséget...stb.

Fényes nappal történnek ezek az "esetek", nem éjszaka.

Kb 1 perc múlva enged egy vödörbe vagy lavórba vizet és ráönti a hangoskodókra.

Múltkor játszadozó gyerekeket öntött le.

De, olyan is volt,hogy zavarta ,hogy két nő beszélget meg nevetgél, őket is majdnem leöntötte.

Pár hete egy autó zavarta, ami az egyik lakóé, beszaladt valamiért a párja és addig nem állította le, 1 percért minek.A nő leöntötte az autót is.

Napszaktól függetlenek az öntések, valamikor reggel 9-kor, valamikor meg délután 3-kor.

Agresszív is és bunkó.Más lakók vissza is szólnak neki,de annál rosszabb.Káromkodva, felmenőiket szidva küldi el őket meg meg is fenyegeti őket.

Mondtam is nekik,hogy ne csinálják, mert még a végén kést állít valamelyik gyanútlan hátába.

Nem lehet valahogy elvitetni kórházba?Idős otthonba vagy zárt osztályra?

júl. 24. 11:02
 1/6 anonim ***** válasza:
41%
Sok mindent lehet tenni,főleg ha tömblakásról van szó.lehet kérni birtokvédelmet, elmeorvosi vizsgálatot is.
júl. 24. 11:07
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
arról mit tudsz egyedül lakik e?
júl. 24. 11:07
 3/6 anonim ***** válasza:
79%
Hívjátok ki a rendőrséget ilyenkor, főleg ha gyerekeket önt le vízzel. Idős otthonba nem lehet "elvitetni" a beleegyezése nélkül
júl. 24. 11:08
 4/6 anonim ***** válasza:
74%

Nem látogatja hozzátartozója? Ha igen, akkor vele kéne beszélni, hogy a nénivel gond van. Ne úgy add elő, hogy másokat zavar a viselkedése, hanem, hogy nem tudja mit cselekszik, és ezzel önmagára is veszélyes lehet.

Ha nem látogatja senki, akkor tedd, amit 3-as javasol. Akkor majd a rendőrség felkutatja, aki rokona lehet, vagy az önkormányzat intézkedik.

júl. 24. 11:12
 5/6 Fsms ***** válasza:
Igen, először a hozzátartozóival próbálnám megértetni a gondot. Ha nem sikerül illetve nincs hozzátartozó, akkor érdemes jogi lépéseket tenni.
júl. 24. 11:19
 6/6 DK-s ***** válasza:
78%

Ez nem demencia!

Mindössze csak azt képzeli hogy a koránál fogva neki bármihez joga van, és bármit megtehet. Én a SPAR-okban szoktam belefutni ilyenekbe, az a kedvenc "szabadidő-központjuk".

Még épp hogy csak bemegyek a kocsival, de már ott áll egymással szemben két kriptaszökevény, a kocsijaik útban, és jót beszélgetnek.

Szólok hogy "elnézést!".

Semmi, de látom hogy hallotta a kocsi gazdája.

Még egyszer, hangosabban: "ELNÉZÉST!"

Lesújtóan rám néz, majd visszafordul beszélgetni. Ha ekkor ő is a kocsijával egy vonalban lett volna, akkor is teljes erőből baxtam volna félre a kocsimmal az övét. Visítozhatott nyugodtan, qrvára lexartam.

júl. 24. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!