Egy közepesen súlyos demenciában szenvedő idős ember számára valóban az idősek otthona a legkézenfekvőbb megoldás?
Magatol nemcsak a gyogyszereit nem tudja szedni, a leggyakoribb veszely, hogy idos ember elfelejt inni, es allando hugyuti fertozese lesz, ami nekik nagyon veszelyes.
Anyosom, aposom otthonba kerultek, lattam a staciokat. Igy volt a legjobb, 24 ora keszenlet kellett mellejuk.
#9: Én amíg lehetett, csináltam. De utána igen, anyu ment otthonba. Hidd el, a szívem szakadt meg. De amikor már ön és közveszélyes volt, nem volt más lehetőségem.
Van róla fogalmad, mit jelent a 24 órás felügyelet egy demens betegnél?
Amikor wc-re is csak akkor mehetsz, ha tudod, hogy valaki más vigyáz rá?
Amikor nem szaladhatsz át a boltba, gyógyszertárba, csak ha valaki figyel rá addig?
Amikor nem aludhatsz, csak mert ő elaludt, mert ha felébred, neked is ébren kell lenni?
Ne hasonlítsuk már a gyerekneveléshez!
A gyerekemet magammal tudtam vinni a boltba, anyukámat nem.
A gyerekem nem késekkel a párnája alatt aludt.
A gyerekem három éves korában óvodába ment, egyedül hagyhattam a szobában, amíg kimentem wc-re, vagy letusolni.
És tudod mit? Utána én magam mondtam a lányomnak, hogy ha oda kerülök, ő ne szenvedjen velem ennyit, a demencia első jeleinél keressen nekem egy jó bentlakásos otthont! Nem akarom, hogy tönkretegye a gondozásommal az életét! Látogatni ott is tud.
Kérdező: ha bevállalod, ki fogsz készülni! Bízd szakembereket, csak nézd meg, hova megy, sajnos nem mindenhol bánnak a demens betegekkel emberhez méltóan.
De ha jó helyet találsz neki, egyetlen percig se legyen lelkiismeret furdalásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!