Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért bejelentett bérhez...

Miért bejelentett bérhez kötik majd a támogatásokat?

Figyelt kérdés

""Nagyon magas jövedelemnél meg fog szűnni a családi pótlék" - jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár "

Van több ismerősöm, akik egyáltalán nem bejelentve dolgoznak, csak minimálbéren....így van minden, ami a munkaviszony előnye...közben, több millió forintokat kapnak zsebbe...miért nem mennek ki és nézik meg, hogy milyen szuperjó házakba laknak, milyen autókkal(többel)közlekednek, hol nyaral a család egész nyáron stb...mindezt minimálbérből természetesen....

miért azt bántják, aki bejelentve dolgozik?

mi kapunk így is családit, de nem hinném, hogy a két szülő együttes 1milliós jövedelme lenne a nagyon magas jövedelem, közben meg a többszörösét megszerzők, szegény minimálbéresként mindenkor mindent megigényelhetnek...többjük van, többet kapnak

miért csak a bejelentett fizukat nézik, mért nem ellenőrzik, hogy hány lakása is van és milyen lakásban él az illető, akinek adnak...vagy akinek majd nem adnak...

2010. nov. 1. 09:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%

az utolsó mondatod a lényeg, kedves kérdező ...

sajnos így van, de erről nem igazán az átlag polgár tehet, hiszen ők egy belekényszerített szerepben vannak és csak próbálnak boldogulni, aztán akinek ez nem megy, annak persze bántja az igazságérzetét nagyon. jogosan is persze, de tudod ebben az országban nagyjából mindent másképpen kell értelmezni, mint normálisan működő helyeken.

tudod én kezdő tanárként először a spanyoloknál kb 800 ezer Ft-nak megfelelő pénzt kaptam, majd a norvégoknál közel 1,5 millát. na ilyesmit kéne itt is behozni, és akkor hátha a helyére kerülne sok minden. és csak ismételni tudom, állami összköltségvetési szinten mindez sehol se lenne ahhoz képest, amennyit elcsalnak és beleölnek tök értelmetlen baromságokba

(ugye tudsz arról a kis aranyos statisztikai becslésről, hogy az országban jóval több pénz tűnik el évente a korrupciós csatornákban, mint amennyiből szinte fényesen élhetnénk, rendezve államadósságainkat is ...

kell eennél több magyarázat? itt más értelme van annak, hogy "becsületesen dolgozni", de megnyugtatlak, sajnos én is a szerencsétlen több diplomás réteghez tartozok, akik havi 90-ért döglenek éhen, pedig reggeltől estig elég megfeszítő szellemi munkát végzek.

2010. nov. 1. 11:15
 12/20 A kérdező kommentje:

Valójában azok, akikkel példálózom...jórészük azért nem fizet adót, mert pénzpocsékolásnak tartja. Lehet, hogy ha megérné fizetnének.

Addig meg marad az, hogy azt húzzák, akit lehet. :( azaz, aki be van jelentve....

:(

2010. nov. 1. 11:19
 13/20 A kérdező kommentje:

Miért itthon dolgozol, ha ilyen nagy a bérkülönbség?

Reálértékben is ekkora a különbözőség

2010. nov. 1. 11:20
 14/20 anonim ***** válasza:
50%

"A kérdező kommentje:

És ott hol az igazság, hogy mi a férjemmel világ életünkben bejelentve dolgoztunk....a végén még meg nem fogunk családit kapni, mert mi vagyunk burzsujék,. "

Ezért nem szabad adózni. Vagy nektek fontos, hogy több villa épüljön a rózsadombon?

15/20 A kérdező kommentje:
nem, nem ismerem ezt a statisztikát :(((
 16/20 A kérdező kommentje:

Az pont nem fontos.

De, komolyan írta, hogy muja vagyok.Nincs ismerős, aki alkalmazna nem bejelentett béren és saját cégem sincs...:(

persze van olyan, aki minimálbéres, közben 90-et kap...de nem rájuk gondolok..:)

2010. nov. 1. 11:22
 17/20 anonim ***** válasza:
83%

"miért azt bántják, aki bejelentve dolgozik? "

Mert adózással csak azt tudják bántani, aki adózik, tehát bejelentve dolgozik. Amit írsz, az fekete foglalkoztatás, itt ha kapnak egy ellenőrzést, akkor csúnyán büntetnek, de szerintem még mindig nem eléggé.

2010. nov. 1. 11:22
 18/20 anonim ***** válasza:
75%

"(ugye tudsz arról a kis aranyos statisztikai becslésről, hogy az országban jóval több pénz tűnik el évente a korrupciós csatornákban, mint amennyiből szinte fényesen élhetnénk, rendezve államadósságainkat is ..."

Igen erről tudunk. A megtermelt javak közel 80%át adod át az államnak. Az ország működéséhez és az államadósság rendezéséhez elég lenne 20% körül adóznod. A többivel csak a kizsákmányolást támogatod.

2010. nov. 1. 11:23
 19/20 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk is van ilyen család, kétlakásos (2 x 200 m2) saját családi házat építettek, egy minimálbérből, két kisnyugdíjból és egy gyesből. Heten élnek (2 nagyszülő, férj, feleség, 3 gyerek), 3 kocsi (1 a nagyszülőknek, 1 a családi kocsi és kell egy természetesen a 18 éves lánynak is), hetente mozi, mcdonalds, nyaralások, a gyerekeknek évente egy újabb mobiltelefon, a legjobb játékok és laptopok, mindeközben tartják a markukat mindenféle támogatásért: ingyen tankönyv, étkezés, nagycsaládos (3 gyerek) kedvezmények, ajándékok, stb. Nemrégiben a nő munkába állt, mert mint mondta, "kilógott a lóláb". Sajnos ilyenek is vannak, szép számmal. Az egyik válaszolónak abban igaza van, hogy sokaknak (pl. kényszerválalkozók) ez az egyetlen lehetőségük a túlélésre, persze nem helyes, de ha életben kell maradni, megértem. Azonban sokan már ebből is sportot űznek, hatalmas bevételeket nyelnek le feketén.

Nem tudom, hogy vége lesz-e ennek valaha.

2010. nov. 1. 11:24
 20/20 anonim ***** válasza:
74%

""miért azt bántják, aki bejelentve dolgozik? "

Mert adózással csak azt tudják bántani, aki adózik, tehát bejelentve dolgozik. Amit írsz, az fekete foglalkoztatás, itt ha kapnak egy ellenőrzést, akkor csúnyán büntetnek, de szerintem még mindig nem eléggé."

Annyira nem csúnyán. Ha öt tíz évente megcsesznek még mindig jobban jössz ki mintha adóznál. Sőt, és ez jövedelemtől függ, de van aki akkor is ha egy vagy kétévente.

2010. nov. 1. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!