Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért bejelentett bérhez...

Miért bejelentett bérhez kötik majd a támogatásokat?

Figyelt kérdés

""Nagyon magas jövedelemnél meg fog szűnni a családi pótlék" - jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár "

Van több ismerősöm, akik egyáltalán nem bejelentve dolgoznak, csak minimálbéren....így van minden, ami a munkaviszony előnye...közben, több millió forintokat kapnak zsebbe...miért nem mennek ki és nézik meg, hogy milyen szuperjó házakba laknak, milyen autókkal(többel)közlekednek, hol nyaral a család egész nyáron stb...mindezt minimálbérből természetesen....

miért azt bántják, aki bejelentve dolgozik?

mi kapunk így is családit, de nem hinném, hogy a két szülő együttes 1milliós jövedelme lenne a nagyon magas jövedelem, közben meg a többszörösét megszerzők, szegény minimálbéresként mindenkor mindent megigényelhetnek...többjük van, többet kapnak

miért csak a bejelentett fizukat nézik, mért nem ellenőrzik, hogy hány lakása is van és milyen lakásban él az illető, akinek adnak...vagy akinek majd nem adnak...

2010. nov. 1. 09:27
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos mindent kijátszanak. Énis ezt tapasztalom.
2010. nov. 1. 09:30
 2/20 anonim ***** válasza:
15%

"nem bejelentve dolgoznak, csak minimálbéren....így van minden, ami a munkaviszony előnye."

Ha nincs bejelentve, mindegy, hogy minibálbér vagy sem, és akkor nincs munkaviszonya sem hivatalosan, így előnyök számára elvesznek...

2010. nov. 1. 09:44
 3/20 A kérdező kommentje:

Milyen előnyökre gondolsz?Az adócsökkentésre?

Nálunk tele van a környék olyan 5-7 nagyszobás,szép nagy udvaros házakban lakókkal, akik dzsipekkel járnak, elitt tandíjas sulikba járnak a gyerekeik stb és mégis kapnak önkormányzati szociális támogatást, mert csak minimálbéren dolgoznak,pedig jól képzettek.... és ha bevezetik a bérplafonos családit, akkor azt is tovább kapják pld. Én erre gondolok, hogy miért csak a bejelentett fizut nézik.

2010. nov. 1. 09:49
 4/20 A kérdező kommentje:

a nem bejelentve alatt arra gondotam...-rosszul fogalmaztam meg-, hogy nem az igazi bejelentett bevételük van papírozva, hanem csak a minimálbér...tudod, amikor papíron minimálbér, a többi borítékba vagy egyéb úton...:)

én nem merném ezt csinálni...:(

2010. nov. 1. 09:51
 5/20 anonim ***** válasza:
14%

Kellett ezeknek 2/3-ot szavazni...

Bocs, kérdező szóval, ezeknek eszük ágában sincs semmit változtatni, csak látszatintézkedéseket hoznak, hogy az istenítőiknek úgy tűnjön, mint ha csinálnának valamit.

2010. nov. 1. 09:56
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

""nem bejelentve dolgoznak, csak minimálbéren....így van minden, ami a munkaviszony előnye."

Ha nincs bejelentve, mindegy, hogy minibálbér vagy sem, és akkor nincs munkaviszonya sem hivatalosan, így előnyök számára elvesznek..."

Ő arról beszél aki be van jelentve csak nem a valós összegre. Mellesleg aki nincs annak elvesznek ugyan, viszont más előnyökhöz jut. Nem kell adóznia és felvehet támogatásokat mert hivatalosan munkanélkülinek minősül.

2010. nov. 1. 10:24
 7/20 A kérdező kommentje:
Aki nem dolgozik, annak nem jár családi?
2010. nov. 1. 10:36
 8/20 A kérdező kommentje:
ja, asszem, csak kötelező suliba járni, más feltétel nincs
2010. nov. 1. 10:40
 9/20 anonim ***** válasza:
69%

Okés, csak azért nézzük meg a másik oldalát a dolognak:

nálunk tulképpen követelmény ez a fajta életmód az életbenmaradáshoz ... vagyis sokáig az volt, és hát a jövőre nézve sincsenek álmaim ezzel kapcsolatban.

Aztán lehetsz te full becsületes, 4 diplomás, megbecsült emberke havi 90 ezerért. Na ez a magyar reality.

Tudod itt nem véletlenül alakult ki ez az egész, amiről beszélsz, hiszen az emberek a saját megélhetésük érdekében rá voltak és vannak kényszerítve, hiszen számold csak ki, ha azt az összeget bejentik, amit valóban megkapnak. Tudnának olyan színvonalon élni? Valószínűleg nem. Akkor miért is bántjuk azokat, akik több gyerekkel már főleg kényszerből kell, hogy kijátsszanak mindent, amit csak lehet?? Ez nálunk túl a nemzeti sporton, egy életbenmaradási feltétel ... nem tudsz mást csinálni.

Tudom, most nagyon csúnya vagyok, de nem ez az igazság ?

2010. nov. 1. 10:56
 10/20 A kérdező kommentje:

És ott hol az igazság, hogy mi a férjemmel világ életünkben bejelentve dolgoztunk....a végén még meg nem fogunk családit kapni, mert mi vagyunk burzsujék,. közben 3hitelből+lakáskölcsönből vetttünk 30évesen lakást, 33 alatt gyereket se mertünk vállalni a nagy semmire... de szociáli támogatást már biztos nem kapunk (nem arra gondolok, amikor valaki nem dolgozi, hanem önkormányzati gyerekneveléshez kapcsolódó...nálunk pld havi 60e/fő alatt nem jár), mert túl sok a bejelentett bérünk...ellenben az ismerettségi körömben többen vannak, akik jóval jobb anyagi körülmények között élnek....háromszorakkora ház,mint a mi lakásunk, nekünk 15 éves autónk van, nekik 2-3évente új terepjáróik stb...tudom, hogy nem a bejelentett fizetésükből élnek...és kevesebb gyerekük van,mint nekünk...és mégis őket támogatják majdan a családival meg a gyereknapközbeni ellátásokkal a balatoni jacht és nyaraló és a magánbölcsibe járás ellenére....

magyarán...nekik több van, mégis ők kapnak...

bár már kezdem mujának érezni magam, hogy bejelentve dolgozunk....nyomi vagyok...:(

semmi becsülete nincs itthon a bejelentett munkának, sőt...:(((

2010. nov. 1. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!