Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A munkáltatónak van joga...

A munkáltatónak van joga rámkényszeríteni egy olyan munkát, amiben veszélyben érzem magam?

Figyelt kérdés

Röviden a történet:

Egy felnőtt korú diák vagyok, és elvállaltam egy munkát, részben azért, hogy a tanulást tudjam finanszírozni.

Biztonsági őr vagyok egy helyen. Na most, történt ott egy eset: az én szolgálati időm alatt rablás történt. Természetesen ezt nagyon sajnálom, átadtam a vezetőknek minden információt, amit tudtam, így az elkövetőket kézre lehet keríteni.

Nem szeretnék rasszistának tűnni, de hogy értsétek mi a bajom, elmondom nyíltan: romák követték el csoportosan a bűncselekményt. Én pedig attól tartok, hogy ezek, amiért felfedtem őket, visszajönnek/visszaküldenek valakit, aztán megkeresnek engem. Félek a romáktól, mert hallottam róluk olyanokat, hogy csoportosan halálra vertek valakit, akikkel bajuk volt.

Tudom, hogy azok után, hogy őr vagyok, nevetséges ez a hozzáállás, ám én csak azért vállaltam el ezt a munkát, mert nem akadt más. Nem vagyok egy őr alkat! Miután levizsgáztam, külföldre akarok költözni, és azt csinálni, ami jól esik.

Na most, a munkaszerződésem, 1 hónap múlva lejár.

Ha én mondom fel, akkor ha jól tudom, fizetnem kell. Én azonban nem akarom felmondani. Más munkát szívesen végzek ebben az 1 hónapban (pl. más helyen, egy másik kollégával), aztán el akarok menni onnan.

A kérdésem tehát az, hogy milyen jogain vannak, ebben az esetben, mi van akkor, ha a munkáltató rám akarja kényszeríteni ezt a munkát?

2024. júl. 19. 18:46
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
81%

Leperelheti rajtad a "veszteséget" amit az el nem végzett munkáddal okoznál.

De valószínűleg ennyire nem fogja érdekelni ez az egész, szólsz hogy nem kívánsz többet menni, meg is magyarázhatod hogy miért nem hiszem hogy nagyon fennakadnának majd ezen.

2024. júl. 19. 19:33
 12/32 anonim ***** válasza:
Nem tudom, MILYEN önvédelmi felszerelésre gondolsz, de fegyvert nem adnak és nem is adhatnak neked
2024. júl. 19. 19:33
 13/32 anonim ***** válasza:
71%

Amúgy hány éves vagy 18?

Vagy mi bajod van neked, hogy ennyire bilibe lóg a kezed.

Hogy azt várod hogy minden nyűgödre a munkáltató egyből ugrik, meg minden a szádba rágnak majd mint a hülyegyereknek az óvodában.

2024. júl. 19. 19:34
 14/32 A kérdező kommentje:

"A munkaadó nem "kényszerít" rád semmit, "elvárja" a szerzödésben vállaltak teljesítését"

Ez egy eléggé alattomos csúsztatás a részedről, ugyanis egyértelműen kényszerről van szó, nem elvárásról.

A munkaszerződésemben sehol sincs benne, hogy nekem azon a helyen kellene lennem. Elvileg azt is megtehetné a munkáltató, hogy arra az egy hónapra, átrak engem egy másik helyre, másvalakihez, és ott letöltöm a szerződésben foglaltakat!

Ha viszont azt várja el tőlem, hogy azon a helyen legyek, akkor az igenis kényszer.

Ismétlem: sehol sincs benne a szerződésemben, hogy nekem azon a helyen kell lennem! Az van benne, hogy a rám bízott telephelyet felügyelnem kell, de az nincs benne, hogy ott vagyok köteles maradni, ahol jelenleg vagyok!

2024. júl. 19. 19:35
 15/32 A kérdező kommentje:

Sem gumibot, sem gázspray, semmi sincs.

2024. júl. 19. 19:37
 16/32 anonim ***** válasza:
72%

Ez tuti troll.

ilyen kretén ember nincs.

2024. júl. 19. 19:38
 17/32 A kérdező kommentje:

Ti miről beszéltek, milyen troll?

Félek, hogy megvernek a cigányok, akik kirabolták ott a helyet, és akiket én jelentettem, ez a bajom!

2024. júl. 19. 19:39
 18/32 A kérdező kommentje:

Kívánom nektek, hogy egyszet ti is ilyen helyzetbe kerüljetek, hogy el kell vállalnotok egy cigánykörnyéken egy munkát, mert a képzetlenség miatt sehova nem vesznek fel. Aztán ha belekeveredtek valamibe, akkor kívánom, hogy ti is rettegjetek majd este a telephelyen, hogy mikor másznak be azok rokonai.

Menjetek a francba. Segítségért jön ide az ember, erre lecseszik.

Harmadszorra mondom el:

A szerződésemben SEHOL sincs ott, hogy azon a helyen kellene kennem!

A cég ott adott nekem munkát, mehetnék jobb helyre is!

Ezért írtam ki a kérdést, hogy milyen lehetőségeim vannak.

De ne írjatok ide, majd megoldom egyedül.

2024. júl. 19. 19:42
 19/32 A kérdező kommentje:
Jobb helyre is = cégen BELÜL.
2024. júl. 19. 19:43
 20/32 anonim ***** válasza:
34%
Kérjel Home Office-t.
2024. júl. 19. 19:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!