Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Örökölnék egy nagyobb vagyont....

Örökölnék egy nagyobb vagyont. Mi történik ha lemondók róla?

Figyelt kérdés
Még ott tartók hogy át gondolom az egészet, mondtam a jegyzőnek. Én vagyok az egyedüli örökös! Általában mindig úgy állók anyagilag, hogy éppen meg vagyok hónap végéig. És most hírtelen meg változna minden, nem tudom mit tegyek.
2024. júl. 8. 13:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha lemondasz róla, akkor az államra száll, te meg továbbra is éppen meglehetsz hónap végéig.
2024. júl. 8. 13:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha gondolod, rám is irathatsz mindent, így nem kell vele vesződnöd.
2024. júl. 8. 13:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
MIt veszíthetsz? Még ha felelőtlenül el is szórod, akkor is volt néhány jó hónapod és utána élhetsz ugyanúgy, mint most.
2024. júl. 8. 13:35
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért mondanál le?

Jár valami feladattal, felelősséggel?

Van adósság is és azt is neked kéne rendezni?

2024. júl. 8. 13:37
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem találnak más örököst, akkor az államra száll.

Ha neked nem kell, akkor legalább add oda egy alapítványnak.

Vagy ha tényleg nagyobb vagyonról van szó, nem pár millióról, akkor keress fel egy vagyonkezelőt, fektesd be és akkor amit kamatozik, azzal kiegészíted a havi jövedelmed, így előrébb is leszel, de nem is szakadt a nyakadba egy nagy korlátlanul költhető összeg.

2024. júl. 8. 13:43
 6/11 A kérdező kommentje:
Lényegében amit örökölnék az egy mezőgazdasági ágazat. Rengeteg föld, mezőgazdasági gépjárművek és rengedeg állatok és körülötte lévő családi ház. Meg plusz a felhalmozott bevétel. Nem foglalkoztam még ilyennel, tanácstalan vagyok. Igaz hogy , ott dolgoznak munkások. Így nem minden rám hárulna.
2024. júl. 8. 13:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez esetben mindegy, hogy lemondasz róla vagy sem. Ha lemondasz róla, akkor az államra száll, ha nem mondasz le róla, akkor meg a Vej tesz majd neked rá "visszautasíthatatlan" ajánlatot.
2024. júl. 8. 13:57
 8/11 A kérdező kommentje:
7-es . Akkor lényegében a állam is meg veheti? És pl ezt nekem kell fel ajánlani?
2024. júl. 8. 14:01
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor add el. Egy jól működő, bejáratott gazdaságra pikk-pakk lesz vevő. Biztos van ügyvédje meg könyvelője a vállalkozásnak, vedd fel velük a kapcsolatot, hogy segítsenek intézni az eladást. Persze ha végül megtartod, akkor is egyeztetned kell velük, szóval mindegy.
2024. júl. 8. 14:04
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2024. júl. 8. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!