Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy ipari cég törvényszerűen...

Egy ipari cég törvényszerűen jár el, ha a felszerelt kameráit arra használja, hogy a dolgozóit megfigyelje, hogy viseli-e az adott védőfelszereléseket és büntetik őket?

Figyelt kérdés
jún. 21. 00:17
 1/7 A kérdező kommentje:
Büntetés alatt bónuszmegvonást értek.
jún. 21. 00:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért is ne?
jún. 21. 00:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, miután baleset esetén őt is felelősség terheli (egyébként sem jó a baleset senkinek)
jún. 21. 00:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez belefér a biztonsági okokból történő megfigyelésre. Persze jó, ha erről tájékoztatják a munkavállalókat.
jún. 21. 07:47
 5/7 bazaltkaroly ***** válasza:
100%
Ha jól tudom nem nézegetheti a vezetőség kénye-kedve szerint csak úgy, de könnyen előránthatnak egy okot, amiért megnézik. Elég ha azt mondja, hogy valami eltűnt, és azt akarják megnézni, hogy ki vitte el. Persze ha egyáltalán megtudják, hogy megnézte. Illetve ha jól tudom, hangot nem rögzíthet, és az egészet jeleznie kell a dolgozóknak. Titokban nem kamerázhat senkit.
jún. 21. 08:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Folyamatosan tilos a dolgozókat megfigyelni, de ahol csak időnként mennek bele a képbe, ott a felvétel felhasználható ilyen célra is, hogy ellenőrizzék a biztonsági eszközök használatát.
jún. 23. 06:10
 7/7 Kései Sirató ***** válasza:
Igen, megteheti ezt, munkavédelmi, és munkabiztonsági okból, szóval itt a cél a munkahelyi balesetek megelőzése.
aug. 16. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!