Az ipari tanulói idő (2 év, 3 év) beleszámít a nyugdíjba majd amikor nyugdíjba megy az ember?
Igen!
Nem tudom, hogy a kedvezménynél mi van, de nekem úgy a rokkantba mint az öregségibe beleszámított munkaviszonyként.
Külön nem kell, hogy kérvényezd, hogy számítsák bele, hanem a leadott dokumentációid (bizonyítvány, munkakönyv, stb) és a rendelkezésükre álló adatbázisod alapján automatikusan beleszámítják.
Ha még most tanulsz, akkor garantált, hogy a nyugdíj intézménye már nem fog létezni. Én lassan 40 vagyok, és én is tényként kezelem, hogy nem lesz nyugdíjam.
Csinálj minél több purdét, majd azok eltartanak!
Nem derül ki, mikor volt ez az idöszak, de újabban lett egy olyan törvény, hogy az 1988 elötti jövedelmeket nem számítják be a nyugdíjba, csak az éveket ismerik el.
Nekem olyan "szerencsém" van, hogy ez idö elöttre esnek a ledolgozott éveim, ennek megfelelöen gyakorlatilag semmit sem kapok, annak ellenére, hogy 18 éves koromtól kezdve végig dolgoztam, rendes, bejelentett munkahelyen.
6-os: "annak ellenére, hogy 18 éves koromtól kezdve végig dolgoztam, rendes, bejelentett munkahelyen." Tudod, itt a "munka világában" így díjazzák azokat, akik egy életet végig dolgoztak...
Sajnos Anyu is 1988 előtt járt (érettségi után) szakiskolába...
Ipari tanuló iskola (l4 éves kortól) munkaviszonynak számít mindenfajta nyugdíjszámításnál.
Gimnázium, szakközép nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!