Büntetőügyben személyesen megtagadtam a gyanúsítotti kihallgatásomon a vallomást azzal hogy azt majd utólag, írásban teszek. Határidőt nem kaptam, de... meddig nem késő?
Pár hétig halogattam, és most már hivatalosan is gyanúsított lettem sajnos.
Roppant hosszú a vádak listája, amik ahhoz jelentéktelenek hogy bármikor is előállítottak volna, viszont ahhoz már túl csúnya, hogy ne tartson számomra hetekig a roppant hosszúságú listára reagálnom (bőven van mit).
Nemkell tenned,ha nemakarsz.Bíroságonse nagyon kell felszólalnod,ha nemakarsz.
De tehetsz reszleges beismerő vallomast,tényfeltáró vallomást stb.
De a nyomozó,rendőr sokszor nemis enged,vagy rákötelez.Olyankor azonnal ügyvéd vagy feletteset,parancsnokát hivatod és hivatalosan megy tovabb.
A kérdező vagyok.
Annak örülnék legjobban ha a rendőrségen, ügyészségen, bíróságon mindenről pontosan tudna, de ez kb lehetetlen. Annyira terjedelmes és egyoldalúan, kontextusból kiragadott (+ sok helyen hamis) a vádak listája hogy ha nem lépek, ha nem mutatok be valamit ellenük, esélyes hogy el leszek ítélve.
Itt pedig arra irányult a kérdésem, hogy meddig írhatok/küldhetek be utólagosan vallomást - még mielőtt odáig menne fel az ügy, hogy megkérnének, bíróságon személyesen jelenjek meg. Azt nem szeretném. Költséget sem szeretnék.
Egyelőre ott tartok hogy az ügyészség, tegnap, hivatalosan is gyanúsítottá tett. (Mert ők csak a terjedelmes és egyoldalú vádlistát látják és hogy én nem tettem a rendőrségen vallomást, vagyis nem kezdtem el pontosítani illetve cáfolni.)
4. 4 szer alltam birosagon.
3 szor kaptam ebből felfüggesztett börtönt.(üzletszerű csalás,emberrablás,felfegyverkezve elkövetett súlyos testisértés,kabitószerrel valo viszaélés)
Hidd el minden ami igaz volt a bírosagon nemvolt bizonyítható,ami nemvolt igaz az állt helyet
Azota is ügyészi felfüggesztésben vagyok zaklatásért. ;)
Ejha. Szép kilátásaim vannak akkor.
Én eközben gyanúsított lettem.. vádlott még nem. Várom hogy újabb levelet kapjak, illetve közben azért fogalmazom a saját vallomást, jó hosszút, ha már egyszer a vádlista is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!