Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Digitális képet mi védi meg,...

Digitális képet mi védi meg, hogy ne adja el valaki más helyettem?

Figyelt kérdés

Most éppen az nft kereskedelemre gondolok. Milliókat keresnek fotóval vagy digitális rajzzal.

Letöltöd vagy print screenezed az alkotást és hirdetheted is? Mi védi a nem kézzel fogható alkotást?

2024. jún. 17. 22:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az NFT-t konkrétan az, hogy az nem csak simán egy kép, hanem van benne egy kód az az előtti tulajdonosokkal, stb. Pontosan már nem tudom.

De a lényeg, hogy gigitális bizonyíték van arra, hogy melyik az eredeti.

2024. jún. 17. 22:12
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A Mona Lisát lehet hamisítani. NFT-t lehetetlen. Ha értenéd a működését nem tennéd fel ezt a kérdést. Vesd bele magad mélyebben a technológiába.
2024. jún. 17. 23:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi, de nem értek hozzá. Átverés az egész. Mondjuk lemásolod, és a másolatot vagy egy kicsit mást teszel nft-be... jogilag is furcsa, hogy bármit megtehetsz elvileg. A normális joggal nehezen összeegyeztethető. Amit veszel, az egy számla, még akkor sem lesz szó szerint a tiéd.
2024. jún. 18. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!