Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen jogi fórum van-e?

Ilyen jogi fórum van-e?

Figyelt kérdés

Kedves mindenki! A segítségeteket kérem, mert igen csak jól jönne, ha sikerülne elérni, amit szeretnék.

A nők negyven éve nyugdíjért harcolok. 1995-ben a munkáltatóm (többekkel egyetemben) felmondatta a jogviszonyom GYES alatt, mondván nekünk így lesz jobb, mert a vidéki telephelyet, ahol én is dolgoztam, felszámolták. Így kb. 2,5 évig passzív GYES-en voltam, ami ugye a jelenlegi szabályozás szerint nem számít bele a 40 évbe. Ha bárki, bármi javaslattal tud szolgálni, illetve hasonló helyzetben volt, kérem ossza meg velem! Gondolok itt valamiféle méltányossági kérelemre, tapasztalatra amelyben sikert ért el, fórumra, ahol esetleg lenne keresni valóm. Jogutód beperlése, mondjuk ezzel nem lesz meg a 40 évem, de akár kártérítés, tudom is én...

Hálás lennék ha valaki/valakik segítenének.

jún. 13. 05:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szabad akaratodból mentél bele a megszüntetésbe, nem ők küldtek el jogellenesen. Ezért nincs esélyed.
jún. 13. 05:55
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
Inkább azt ne hagyd, hogy a NYUFIG átverjen, ugyanis a gyes időszaka, függetlenül attól, van-e mellette jogviszony, jogszerző idő a nők kedvezményes nyugdíjánál is.
jún. 13. 05:59
 3/5 A kérdező kommentje:

2/2 Ezt én nem így tudom, ha nem jogviszonyon belül van a GYES, akkor az kieseik a nők 40 évébe beszámítható időből.

A Nyufig átverhet?

jún. 13. 06:26
 4/5 anonim ***** válasza:
68%

Nem esik ki, beszámítjuk.

Kérdés, hogy hány éved van ledolgozott, és mennyi gyerekgondozás, mert a leggyakoribb probléma, hogy három gyerekkel otthon volt valaki a maximális 9 évet, de ebből csak nyolc számítható be, kell 32 valóban ledolgozott év.

jún. 13. 07:09
 5/5 A kérdező kommentje:

Két gyermekem van és hálisten nem voltak tartós betegek, tehát nem voltam 8 éves koráig GYES-en egyikkel sem. Hát akkor ezt rosszul tudtam.

Köszönöm a válaszokat.

jún. 14. 04:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!