Egy fórum vezethet nyilvános listát arról kiket tiltott és miért?
Sokszor hallom hogy nem szabad a GDPR miatt, de miért is? A felhasználónevek eleve nyilvánosak egy átlag fórumon, az hogy miért tiltották ki meg nem hiszem hogy személyes adat.
Tehát csak felhasználónév - indok
Tehát nem "Kiss József - obszcén megnyilvánulás"van ott, hanem "xXJozsefProGamerXx - obszcén megnyilvánulás" (példa)
Beregisztrálok a saját valódi nevemen, és ha egy ilyen listára kiraknak, feljelentem őket a p'csába.
Ez hogy tetszik?
Szabad sok ilyen forum is van ahol leirjak azt is miert tiltottak ki plusz nick nev.
Szemelyes hivatalos adatot nem szabad kozze tenni engedely nelkul.
A valodi neved amugy nem egyedi azonosito...
Valódi névvel nem szabad (személyes adat), kitalált nicknévvel - pl. kiscica1995 - szabad.
Az index fórumon van is ilyen topik közlemények néven ahol az adott kategóriára vonatkozóan látható, ha valakit kitiltottak, meg azt is, ha visszaengedték.
Az pedig, hogy esetleg egy anonim fórumon is megadod a valós neved felhasználónévként, az már a te felelősséged.
Szerintem az is elfogadható, hiszen nem kötelező valakinek a saját valós nevét megadnia egy ilyen fórumon. Az, hogy ennek ellenére felvállalja, az ő dolga. Indexen is ismerek olyat, aki a saját, valós nevével van fenn. A #2-es válaszadó szerintem csak "emberkedik", érezni a kommentje hangvételén az üres hőzöngést...
Meg persze jó eséllyel "tenni" is kell azért valami olyat, hogy kitiltsák a fórumról az embert....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!