Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miket nem tudok csinálni,...

Miket nem tudok csinálni, mire nem vagyok jogosult magyar állandó lakcím nélkül?

Figyelt kérdés

Külföldre költöztem évekkel ezelőtt és kijelentkeztem a magyar lakcímemről hogy ne kelljen TB járulékot fizetnem ha nem lakom Magyarországon.

Viszont rendszeresen járok haza látogatóba.

Lehet autó a nevemen igy? ingatlant vásárolhatok? Ha hosszabb időre megyek akkor vállalhatok munkát? a jogosítvényt megtudom ujittatni? Lehet magyar telefonszámom? lehet cégem?

Jelenleg semmim nincs Magyarországon, a személyit és az utlevelet megujitottam, a többi dokumentum lejárt, autómat eladtam, se házam se földem de tervben van egy kis ház vásárlása az elkövetkező néhány évben.

Nem hivatalos oldalon írták hogy gyakorlatilag semmi hivatalos ügyet nem lehet intézni magyar állandó lakcím nélkül ami szerintem túlzás mert a személyit gond nélkül megújítottam és a gyerekemnek is elintéztem a magyar születési bizonyítványt.

2024. jún. 9. 03:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag semmi nem fog menni, amihez állandó lakcím szükséges.
2024. jún. 9. 03:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha a magyar állampolgárságodról nem mondtál le, akkor az azzal járó, törvényekben meghatározott jogokat gyakorolhatod. Ajánlom figyelmedbe a Ptk tanulmányozását.
2024. jún. 9. 03:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Mihez kell allando lakcim?
2024. jún. 9. 03:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Baxus...

Az egy dolog, hogy a lakcímedről kijelentkeztél, de ez még automatikusan nem szünteti meg a magyar tb fizetési kötelezettségedet ember!

A TB rendszerből is kijelentkeztél?

Voltál Budapeste a Teve utcában a TB főigazgatóságon ezügyben?

Mert ha nem, akkor komoly köztartozással nézhetsz szembe! Ameddig magyar állampolgársággal rendelkezel!

Ezt egyébként fel szokták függeszteni kérelmezés esetén, amennyiben igazolni tudod, hogy rendelkezel a külföldi célország vagy ahol élsz éppen bármilyen egészségügyi biztosításával.

2024. jún. 16. 23:20
 5/6 A kérdező kommentje:

Valahol tudom ellenőrizni a TB státuszom pl szám megadásával?

A nagykövetségen azt mondták hogy ki kell jelentkezzek a magyar lakcímemről. Ők intéztek mindent.

2024. jún. 16. 23:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Max ha az egykori háziorvosodat felhívod talán megmondja a tb státuszodat, de a tartozásra nem fog rálátni...
2024. jún. 26. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!