Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szíved szerint kinek,kiknek a...

Szíved szerint kinek,kiknek a jogát vennéd el ebből az országból?

Figyelt kérdés

2024. jún. 1. 08:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Mik a lehetőségek?
2024. jún. 1. 08:42
 2/15 A kérdező kommentje:

Lehet személyeket írni és csoportokat.

Személyek lehetnek politikusok,celebek,bűnözők stb.

Csoportoknál akiket szeretnél.

És a miértjét is írjátok le!

2024. jún. 1. 08:44
 3/15 anonim ***** válasza:
55%

Demokrataként én csak egyetlen egy csoport jogát venném el, a jelenleg kormányt adó 1,5 párt politikusainak és a hozzájuk tartozó méidának azon jogát, hogy nyilvánosan beszéljenek. Még a véleménnyilvánitáshoz való jogukat is meghagynám, ha otthon a 4 fal közt teszik ezt.

Soha nem engedélyeznék semmiféle közügyhöz való hozzászólást, döntéshozást számukra.

2024. jún. 1. 09:04
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Politikusoktól a mentelmi jogot. A közlekedési szabályok durva megsértőit pedig sokkal szigorúbban büntetném.
2024. jún. 1. 09:08
 5/15 anonim ***** válasza:

Senkinek. Miért venném el bárkinek is, az Őt megillető jogait? Bűnözőket, amennyiben elítélik őket, eltiltják a közügyektől. Ha már a bűnözőknél tartunk a büntetésvégrehajtást, azt tudnám reformálni. Vannak olyan bűnözők, akikért kész volnék többet fizetni, azért cserébe, hogy nem itthon töltik a büntetésüket, hanem mondjuk Szibériában vagy Jo Arpaio börtönében, de ezért valóban súlyos dolgokat kellene elkövetni. Nem vagyok szadista, de van olyan, aki valóban megérdemelné ezt. Azonban ez sem az én ötletem, hanem Vona Gáboré, még abból az időszakából, mielőtt elkezdett volna mosolyogni, szóval most ki tudja hogy áll ehhez a kérdéshez.

Politikusoktól indokolt esetben elveszik a mentelmi jogot, a mentelmi jog létezésének is vannak teljesen érthető indokai, mi más jogot vegyek el tőlük? A parlamentben amilyen stílust megtudnak néha ütni az kínos, de nem az én dolgom őket fegyelmezni. Celebeket végképp nem értem, hogy jöhet szóba. Csoportokat tudok írni, pl. a szcientológiának a létezést is betiltanám ebben az országban, nyilvánvalóan L. Ron Hubbard összes könyvével együtt, beleértve a Dianetikát is, de a betiltásokban (úgy általánosságban) nagy vérengzést nem rendeznék, mert alapvetően a tiltásnak nem vagyok a híve, tényleg csak baromira indokolt esetben.

2024. jún. 1. 09:25
 6/15 A kérdező kommentje:

Én csak egy jogot vennék el azt is csak a bűnözőktől.

Még pedig nem mást mint az élethez való jogot.

Bűnöző alatt olyan személyeket értek akiket gyilkosság,zaklatás,pedofília,betörés,magas értékű lopás miatt zártak be.

Én ezeket tartom bűnözőknek én tőlük venném el ezt a jogot.

2024. jún. 1. 09:25
 7/15 A kérdező kommentje:

5-es

A celeb is csak egy példa!

De pl: vannak olyan celbek ,akik ültek is.

Így kerül szóba!

2024. jún. 1. 09:28
 8/15 anonim ***** válasza:
Gyilkossághoz nem járulok hozzá. Úgyhogy én meg ezért nem tudom támogatni ezt az ötletet. Ha gyilkost ölsz meg, akkor te magad is gyilkossá válsz, egy szintre kerülsz vele. A büntetést pártolom, a bosszút nem.
2024. jún. 1. 09:29
 9/15 anonim ***** válasza:
90%
Azok a celebek, akik ültek, azok leülték a büntetésüket. Abban az időszakban, amíg ültek a közügyektől elvoltak zárva. Ha egyszer leülte a büntetését, utána is még büntetni jogfosztással... miért? Én úgy gondolom, hogy a kiszabott évek számával van alapvetően probléma. Példának okáért azzal, hogy gyak. drogért (nem másért, mint marihuánáért) többet kapsz, mint emberölésért. Ez nem OK, nálam az emberölés 15 év alatt biztos, hogy nem állna meg, nem ám 3-5 év. Előre eltervezett aljas szándékkal elkövetett gyilkosságért és pedofíliáért pedig tényleges életfogytiglant kapna mindenki, ha rajtam múlik, ugyanis ezek az emberek nem engedhetőek vissza a közösségbe. Nem vagyok híve a halálbüntetésnek, akkor sem, ha tudom pénzbe kerül az, hogy élete végéig el van tartva.
2024. jún. 1. 09:37
 10/15 anonim ***** válasza:
37%
@5 Ember, Vona is ki tudta nőni a fasizmust, ne emlegessünk már olyan vén gazembereket, mint Arpaio, senki más nem rajong érte Magyarországon, mint a kurucinfó szerkesztősége.
2024. jún. 1. 09:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!