Győrben elbirtoklást vállaló ügyvédekről véleményekre, tapasztalatokra, esetekre vagyok kíváncsi. Mennyi lehet a pernyerés valószínűsége? (20 év szakadatlan birtoklás + jogelődök 40 év, örökség volt)
Tudod, mit válaszolna erre egy ügyvéd?
1. Minden eset más és más.
2. Óradíjam X ezer forint, várom megkeresését.
Miért írná le itt ingyen, ha irodájában ugyanezért pénzt is kérhet?
Én folytattam le el birtoklási pert, mint peres fél, tehát nem ügyvéd vagyok. Ettől függetlenül képben vagyok a jogban, más okokból.
Az a tulajdonos, akitől el akarod birtokolni, hová lett?
(kevés az infó)
Esélytelen.
Ezt még az örökhagyó halála előtt kellett volna.
(2) Ingatlan tulajdonjogát elbirtoklás útján nem lehet megszerezni, ha az elbirtoklás feltételei a föld egy részére vonatkozóan állnak fenn, és a föld nem osztható meg.
Vedd úgy, hogy nem írtam az előzőt!
Lehet hogy mégiscsak elbirtokolhatod. Tovább kutakodok.
Arra jutottam, hogy elvileg elbirtokolhatod.
Semmi kitételt nem találtam arra vonatkozólag, hogy mi a helyzet a te esetedben. Vagyis akkor, ha nem az eredeti tulajdonostól akarod elbirtokolni, hanem az örököseitől.
Viszont én nem javasolnám hogy belekezdj.
Aki ellen a pert indíthatnád, az halott. Akik ellen viszont most indítanád, azoktól az ellenkezésük ellenére akarnád elvetetni a bíróval, az örökségüket.
Szerintem ne is próbáld meg.
#7-nek:
Nem is kelhetett nekik az, ami eddig nem volt az övék.
El fogod veszíteni a pert.
Sok szerencsét. De tényleg.
Az én ügyemben a másik tulajdonos 1956-ban disszidált, a per 2010-ben volt.
A bíró még a vöröskeresztet is "bevetette" a leszármazottak megtalálásához.S ikertelenül.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!