A jog,törvény tiltja azt ,hogy rokonok házasodjanak ill ,hogy gyerekük legyen?
Hát ha más nem a józan ész biztosan tiltja.
Amúgy törvényileg max a közvetlen rokon (testvér, szülő, gyerek) van tiltva, mert unokatestvéreket ismerek, akik házasodtak.
El kell döntened,h a feleséged vagy a nevelőanyád legyen. XD
A szerzik felbonthatóak,ha a másik szerep jobban fexik... XD
3-as
XD
5-es
Persze ,hogy nem jó!
7-es
Érvelni akár mi mellett érvelhetsz ,mert most demokrácia van ,de mint mindennek így ennek is lennének komoly következményei.
Mint:
-Az emberi genetika romlása
-Ha család család taggal szeretkezik akkor felborúl a normál családi felállás.Akár bátyó és hugicája vagy Nővérke és öcsköse.Vagy Unoka tesó unoka tesóval.Ennek beláthatattlan következményei lesznek.Én szerintem az ,hogy az emberek elfognak állatiasodni.Az agyukra fog menni a szex.És az tart addig amíg vissza alakulunk majmokká.
Most ezek jutottak eszembe.
Én baloldali vagyok ,de ez már nekem is sok lenne.
Én szerintem ennyire ne legyünk liberálisak.
Ne akarjuk mindenáron mindent felbolygatni.
Érvénytelen:
-az egyenesági rokonok házassága;
-a testvérek egymással kötött házassága;
-a testvérnek testvére vér szerinti leszármazójával kötött házassága, kivéve ha a jegyző ez utóbbi házassági akadály alól a házasságkötés előtt vagy a házasság fennállása alatt felmentést ad. - Mondjuk jogászként se tudnám megmondani, mi értelme ennek a felmentésnek. Rájuk néz a jegyző, és azt mondja "na jó, csináljátok ha akarjátok"? Mi alapján dönt vajon?
És hogy lehet-e gyerekük a jog szerint? Érdekes kérdés. A Btk bünteti az egyenesági rokonnal végzett bármilyen szexuális cselekményt, és a testvérrel való közösülést. Hozzátéve, hogy ha nagyon szőrszálhasogató vagyok, akkor attól hogy a Btk. valamihez büntetési tételt fűz, az nem egyenlő azzal hogy tiltja. A rokonok általi gyerekvállalásról nem tudom hogy szól-e valamelyik jogszabály, úgy tudom hogy nem. És mivel a sperma átadása történhet szexuális cselekmény nélkül is, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy van olyan formája az egyenesági/oldalági rokonok egymással szaporodásának, amit nem tilt, és nem is büntet a magyar jog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!