Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Okirathamisítás-e az, ha az...

Okirathamisítás-e az, ha az autóm rendszámát lefényképezem és ebből csinálok rendszámtáblát a kerékpárszállítóra abból a célból, hogy addig is tudjam azt használni, amíg a hivatalos rendszámtabla elkészül?

Figyelt kérdés

2024. máj. 23. 20:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az.
2024. máj. 23. 20:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit bővebben; egyedi azonosító jellel való visszaélést követnél el vele, hiszen a rendszámokra vonatkozó kormányrendeletben előírtakat egyértelműen megsérted (a rendszámot nem az arra jogosult hatóság adta ki). Ilyen esetben a rendőr a helyszínen be fogja vonni a forgalmi engedélyt.

Ugyanakkor a gépjármű hátsó rendszámát átszerelheted a biciklitartóra, feltéve, hogy elegendő hely áll rendelkezésre, és a rendszámtábla megvilágítása a jogszabályban előírt módon megvalósul.

2024. máj. 23. 23:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Azt a kínos pillanatot akartam elkerülni, amikor kiderül, nem tudom, hogyan kell leszedni a hátsó rendszámtáblát. Szóval tegnap szerencsém volt, mert nem találkoztam rendőrrel. Köszönöm válaszaitokat!
2024. máj. 24. 07:38
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát - a rendszámtábla leszedése tényleg nem egy atomfizika!

Egy esetleges kerékcserével hogy boldogulnál?

2024. máj. 24. 07:55
 5/9 anonim ***** válasza:
Rendszámtáblát csak a jogszabályban felhatalmazott HATÓSÁG adhat oda neked. Hatósági jelzéssel való visszaélés már az is, ha egy matricát átragasztasz rajta, mondjuk a magyar címert EU csillagokra, vagy fordítva. Nemhogy legyártani még egyszer...
2024. máj. 24. 09:13
 6/9 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem atomfizika, de az atomfizikához jobban értek, meg annak nincs is olyan kis műanyag pöcke, ami letörhet, ha feszegetem.
2024. máj. 24. 13:27
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja, meg nincs pótkerekem, mostanában már nem adnak az autókhoz.
2024. máj. 24. 13:28
 8/9 MDaniel98 ***** válasza:
Nem csinálhatsz magadnak saját rendszámtáblát, csak úgy.
2024. máj. 24. 13:54
 9/9 anonim válasza:

"Hát - a rendszámtábla leszedése tényleg nem egy atomfizika!

Egy esetleges kerékcserével hogy boldogulnál?"

Nem atomfizika, de nem látod meg rajta, hogy hol erőltesd, pattintst, hol van rajta pöcök. Az összes más....

Kerékcserénél adott, hogy a csavarokkal mit kell tenni!!

2024. júl. 12. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!