Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan lehetne kivédeni a...

Hogyan lehetne kivédeni a rendőri brutalitást?

Figyelt kérdés

Ötletek?

Létezik valamilyen statisztika h vajon az ún. beismerő vallomásoknak hány %-ánál volt jelen ügyvéd?

Mert az sem ritka, hogy addig verik, amíg olvasás nélkül is csak ír alá és ír alá, és kész.

Milyen ötleteitek lennének a rendőri "túlhatalam" kontrollálására? Nekem azon kívül, hogy ügyvéd nélkül ne lehessen még csak meghallgatni se senkit, nincs más öteletem, na de ez meg drága mulatság lenne. Persze jó kérdés, h egy jogállamban elvárt minimumként kéne kezelni ...

Azért nem durva ??

(lásd a mostani eset + sok más, ami nem kerül napvilá

gra nyilván)

2010. okt. 28. 21:09
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

hát ez az, de mint a most éppen aktuális esetből is látod, utána se sokat tehetsz, mert bár az ürge teste tele van nagy lila foltokkal és mások szeme láttára verték agyon gumibottal, a felettesük "kivizsgálta" és megállapította, hogy minden jogszerű és szakszerű volt ...

Te úr isten, ha egy ilyen jogszerű, akkor innen menekülni kéne, nem ???? Kvázi kimondta, hogy jogszerű és szakszerű agyonverni valakit. NAGYON DURVA !

2010. okt. 29. 06:06
 12/20 UM4 ***** válasza:
43%

miért lesznek ilyenné egyes rendőrök?:

a gyanúsítottnak több joga van mint a rendőrnek vagy az ügy kárvallottjának, a rendőröket pénz,paripa,fegyver ügyben könnyen mellőzik de azért a statisztikák javulását elvárják tőlük, a törvényeket be kell tartaniuk még ha rosszak is mert esküt tettek rá, ha vkinek baja van a bűnözéssel az is a rendőrök hibája meg az is hogy még korábban a belügyminiszter előirányozta mennyi bírságot kell beszedni évente a rendőrségnek (ami így kissé védelmi pénz jelleget öltött) a közlekedőktől, a valódi bűnözőkkel szemben meg nem illeti meg a rendőrt az ártatlanság vélelme mindezt a frusztrációhalmazt pedig bárki lazán "megoldja" azzal hogy nem kötelező rendőrnek menni, de közben elvárja hogy ő legyen biztonságban ha kilép az utcára.

az a csoda hogy ilyen pszichológiai csapda nem sorozatgyilkosokat termel ki...

2010. okt. 29. 10:43
 13/20 A kérdező kommentje:

jó, de akkor fogadjuk el h ez van és kész ?

csak jogállamisággal némi ellentmonmdást mégis érzek, hogy te benyújtasz egy panaszt X rendőri intézkedésel szemben, és tulképpen ők maguk bírálják el a legtöbb esetben. oké, pár meghatározott esetben az ügyészség, na de az meg nem tekinthető valódi felettes szervnek.

Szted nincs némi ellentmondás abban h pl én kifogásoolok egy intézkedést, és akkor az adott rendőr felettese meg hoz egy határozatot h minden úgy volt jó, ahogy volt, és kész, ennyi ? minimum durva ... nem véletlen, hogy tulképpen 100-ból 100 panaszt elutasítanak (aki valamiért benne van a témában, az ezzel tisztában van)

A fő gondom még mindig az ellenőrizetlenség a tevékenységük felett!

2010. okt. 29. 10:51
 14/20 anonim ***** válasza:
37%

Na de ide figyelj te csicska hulladék semmirekellő!

Aki meg van pofozva az meg is érdemli, talán gondod van h a pedofil meg a nemi erőszakoló kap bent egy két pofont?

Talán csak nem te is ez vagy h ennyire véded őket, amit meg leirsz h ártatlanokra vernek rá bűncselekményeket csak úgy az csak a te hülye agyadban létezik!

2010. okt. 29. 18:56
 15/20 A kérdező kommentje:

ja persze, 1x rám majdnem vertek csak úgy poénból egy bcs-t, mert nem találtak mást, még szerencse h abszolút bizonyíték nélkül voltak és nem tudtak mit tenni, de azért megpróbálták ... úgyhogy, de, igenis képzelem ...

másrészt amit írsz azzal egy jogállamban gondom van ám ... mi az h erőszakolókkal és pedofilokkal ?? a rendőrség az már igazságszolgáltató ágazat is lett hirtelen? a feladata nem több, mint felderíteni, nem pedig átvenni az ítélkezés jogkörét! ez felfogható , te nagyon okos ?

2010. okt. 29. 19:12
 16/20 KÁELEF ***** válasza:
41%

"Te úr isten, ha egy ilyen jogszerű, akkor innen menekülni kéne, nem ???? Kvázi kimondta, hogy jogszerű és szakszerű agyonverni valakit. NAGYON DURVA !"

Na, hát ha jogszerű akkor ez rájuk is vonatkozik, vonatkozhat ha eljön az idejük. Érthető?

2010. okt. 29. 21:38
 17/20 KÁELEF ***** válasza:
50%

"elvárja hogy ő legyen biztonságban ha kilép az utcára"

A sünöktől semmit nem vár el egyetlen normális ember sem, legfeljebb hogy oszlassák fel a az egész semmirekellő bandát. Minden tisztességes embernek jobb lenne így.

2010. okt. 29. 21:42
 18/20 A kérdező kommentje:

ez a feloszlatás állat :XDD

Amúgy éppen elgondolkodtam h mivel úgyse sokat csinálnak (mármint ami értelmes és valóban bűnűldözés lenne), tulképpen valóban a kutyának nem hiányoznának, hiszen ha baj van, eddig se jöttek, akkro ezek után se jön senki .... habejelentem h kirabolták a kocsimat, még engem csesznek le, miért álltam olyan helyen, ahol kirabolhatják, szóval végül is elgondolkodtam, valóban mi a frászért is vannak ők ? És akkor még létszámbővítés ?? ayayayyy, amikor állítólag statisztikai adatok szerint nálunk van az egy főre jutó legtöbb rendőr?? minek?

2010. okt. 30. 06:05
 19/20 KÁELEF ***** válasza:

Erről van szó. Hasznukat úgysem vesszük, ha segítség kellene mert bajban vagy, nem foglalkoznak veled, rosszabb esetben elkezdenek gyanúsítgatni hogy mi a bajod neked tulajdonképpen.

Egy dologhoz azért nagyon értenek, a tüntetők szétveréséhez és az autósok megveréséhez mint legutóbb is történt azzal a szerencsétlen emberrel akire rátámadtak.

Na hát, ilyen rendőrségre nekem nincsen szükségem és szerintem ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül.

2010. okt. 30. 19:13
 20/20 A kérdező kommentje:

19:13

igen, ez történik, amikor egy erőszakszervezetnek abszolút korlátlan és ellenőrizetlen hatalmat adnak (csak mert mondtam már, az ügyészség inkább adja alá a lovat, az nem kontroll sajnos)

és ahhoz is értenek nagyon, hogy aztán a disznóságaikat "tökéletesen" de felháborítóan átlátszó módon elferdítik, és egészen másképpen tálalják ...

Hány ilyen esetet láttunk, hallottunk ... na most megint a magyar nép ... jobb helyeken egy ilyen húzás miatt már tüntetések lennének, és azonnal kirúgták volna a 2 rendőrt + ment volna a helyéről a főkapitány ... nálunk ezeknek meg olyan bebetonozott helyük van

2010. okt. 31. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!