Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem teszik lehetővé,...

Miért nem teszik lehetővé, hogy 16 éves kortól lehessen szavazni?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok és nagyon mérges vagyok mert októberben tölteném a 18.életévemet és pont lemaradok az idei választásról. Alapesetben nem érdekelne de ezt a polgármestert nagyon el kell innen takarítani mert csak a kárt csinálja és az emberekbe beleköt. Anyám szociális szférában van és már többször is megfenyegették, hogy ott kell lenni a városi rendezvényeken kötelezően családostól (tehát nekem is kötelezővé tették). Amikor diákmunkán voltam akkor is hivatalban voltam és a polgármester csak szándékosan kicseszett velem. A település nem szépül, a pénzt amit kap a Fidesztől a saját zsebébe rakja. Ami nagyon kihúzta még a gyufát, hogy a Facebookon egy olyan pólóban posztolt amire az van írva, hogy "büszke apa vagyok, mert én nem nevelek liberális gyermeket"

Én ezt már nem akarom tűrni, bele akarok szólni én is, és úgy gondolom, hogy attól mert pár hónappal fiatalabb vagyok mint 18, megvan az érettségem ahhoz, hogy tehessek egy x-et. Főleg, hogy olyanok is tehetnek x-et akik az általános iskolát nem tudták elvégezni.

Szerintem le kellene vinni ezt a korhatárt 16-ra. Miért nem teszik ezt meg?

máj. 12. 19:55
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

#10 Hát azért adózáshoz ne szabjuk már mert akkor az egyetemisták egy része ki is esik belőle. Az érettségi helyett legyen 10 osztály akkor inkább.

A külföldi részével egyetértek. Ne szólhasson bele aki életvitel szerűen nem itt él.

máj. 24. 10:00
 12/12 anonim ***** válasza:
Utolsó (07:48)- Az már nem demokrácia!
máj. 24. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!