Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy polgári nemperes eljárásba...

Egy polgári nemperes eljárásban végzés születik, viszont az indoklás nettó hazugságoktól hemzseg.. Várható-e a fellebbezéstől valamiféle kiigazítás?

Figyelt kérdés

Egy polgári nemperes eljárásban bírósági meghallgatás történt (nemrég),

melyen a kérvényező mellett (akinek elemi érdeke hogy jelen legyen)

személyesen megjelent a kérvényezett is (nélküle is megszületik a Végzés).

A meghallgatás után kiadott Végzés szövege megdöbbenésemre (én a kérvényezett vagyok) hazugságoktól hemzseg, ugyanis köztük:

1) van meg nem történt dolgok felrovása a számlámra

(a felsorolt dátumok és a felsorolt cselekmények kábé fele arányban nem felelnek meg a valóságnak)

2) több helyen a kérvényezett helyszínen mondott szavainak éppen az ellenkezője(!) olvasható a Végzésben

(vagyis, így már terhelő saját magára nézve)

3) egy helyen pedig éppen az ellenkezőjét írták bele, mint amit maga a kérvényező(!) válaszolt a bírói kérdésre

(a válasz éppen hogy nem volt terhelő a kérvényezettre, viszont az ellenkezője, ami a Végzésbe került, már terhelő)

Furcsán hangozhat, de ha nem látom saját szemmel, el sem hiszem hogy egy bírónak ilyesmiket is meg lehet tennie. A meghallgatás légkörét pedig a legelső perctől az elfogultság, részrehajlás aurája járta át.

Mit tudok tenni most, azért hogy a valóságot ismerje mindenki?

Azt ugyanis nem szeretném, ha egy ilyen Végzés miatt lenne bajom.

("Hozzátartozók közötti távoltartási ügy"-ről van szó. Sőt, ez a második távoltartás, ezt már ügyész kérte, mivel a rendőrség nem foglalkozott vele, nem tartott veszélyesnek. Igen, még nem jártam náluk az ügyben, és ők se nálam. Tudom, sokan azt gondolják hogy az ilyesmihez, pláne a másodikhoz három hónapon belül, pszichopatának kell lenni, legalábbis fizikailag bántalmazni, de ez nem történt, ráadásul, a kérelmezőt sem láttam élőben az első bírósági megjelenésünk óta, és nem is próbáltam látni, vagyis az elsőt nem csak hogy betartottam, hanem még utána sem kerestem. Egyébként, a kérvényező különleges érzékenységét jellemzi, hogy a távoli múltban volt már pánikrohama, mentővel, amikor a környezete számára nem volt nyilvánvaló, hogy mi történik, mivel senki nem bántotta és nem fenyegette.)

A kérdésem a következő: fellebbezek, viszont mitől függ hogy sikeres lesz-e?

Nem a Végzés végeredménye az érdekes,

hanem csak azt szeretném,

hogy a Végzést NE hazugságokra alapozzák,

és ne higgye azt, aki csak a Végzést olvassa, aki csak abból tájékozódik,

hogy a Végzésben leírt "tények", amik indoklásul szolgáltak, igazak voltak.

Eddig azt hittem hogy a bíróság objektív hely, de most már kezdem úgy érezni, hogy

polgári nemperes eljárásban

nem feltétlenül.

Nem vagyok járatos a jogban, lehet hogy írtam fent pontatlanságot, szóval aki jártasabb, kijavíthat.

2024. máj. 11. 18:31
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

"A te ügyedet melyik megyében tárgyalják?"

Budapestről van szó.

Ez nem tárgyalás volt, de akkor is. Engem is felháborított a viselkedése, a képmutatás felsőfokon. És valóban, az elejétől provokált, és a legkisebb jelre hogy provokálható vagyok, már beszólt, sőt, jegyzetelt hogy miket reagáltam. (Pedig nem borult el az agyam, éppen csak kimondtam hogy ez így nagyon átlátszó.)

Nagyon szomorú, hogy erkölcsileg ennyire alacsonyra süllyedni képes személyek "élet-halál" uraiként szólhatnak bele emberek életébe (akik bármilyen okból is, de odakeveredtek, nekem a legelső két alkalmam volt bíróval szemtől szemben, és már ennyitől hányingerem van).

2024. jún. 5. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!